AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 25 Temmuz 2024 tarihinde başlamıştı. Başlangıçta 2 Ağustos 2024 olarak açıklanan tercih süresi, yapılan düzenleme ile 4 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu süre zarfında adaylar tercihlerini değiştirebilir, eklemeler yapabilir veya tercih sıralamalarında değişiklik yapabilirler.

YKS Tercihleri Ne Zaman Bitecek?

YKS tercih süreci 4 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Adaylar, bu tarihe kadar tercihlerini güncelleyebilir veya yeni tercihler ekleyebilirler. Süre uzatımı ile birlikte tercihlerin son güne kadar yapılabileceği belirtildi.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla açıklanacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuçlar, internet üzerindeki duyurularla tebliğ edilecektir. Ayrıca, yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, başvuru yapmaları durumunda yerleştikleri programı gösteren bir yazı verilecektir.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecektir. Boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara yönelik ek yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Merkezî yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirme işlemi için adaylar 80 TL tercih ücreti ödeyeceklerdir. Ücret yatırılmadığı takdirde tercihler geçersiz sayılacaktır. Ayrıca, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ve gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Editör: Mehmet Çetil