MasterChef 2024 yarışması, yarışmacılarına her bölümde farklı lezzetlerle meydan okuyor. Son bölümde ise yüksük çorbası yapılması istendi. Peki, bu eşsiz çorbanın nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? İşte detaylar:

Yüksük Çorbası Tarifi ve Püf Noktaları

Malzemeler:

Hamur İçin:

1 yumurta
1 çorba kaşığı irmik (1/2 su bardağı su ile ıslatılacak)
400-450 gr un
1/2 su bardağı su
Tuz

İç Malzeme:

200-250 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber

Çorba İçin:

250 gr hamur (1 bezeden elde edilmiş)
1,5 litre su
1 kaşık biber salçası
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuru nane
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Enfes Kokular, Unutulmaz Lezzet: Fırında Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? Enfes Kokular, Unutulmaz Lezzet: Fırında Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

1. İç Malzemeyi Hazırlama:

Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Ardından buzdolabında soğuması için bekletin.

2. Hamur Hazırlama

Hamur için, irmiği 1/2 su bardağı su ile ıslatın. Yumurta, tuz, irmik ve unu azar azar ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika boyunca nemli bir bez altında dinlendirin.

3. Hamurun Şekillendirilmesi

Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı unla açarak 2 mm kalınlığında ince bir hamur elde edin. Hamuru yuvarlak keserek yarı ay şekline getirin, ardından iç malzemesini koyup kapatın.

4. Çorbanın Yapılması

Bir tencerede biber salçası ve tereyağını kavurun. Ardından suyu ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya hazırladığınız hamurları atın ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Sonrasında haşlanmış nohutları ve kuru naneyi ekleyin.

669D8Cdbc54Dfeb32Bedb854

5. Servis İçin Hazırlık

Çorba pişerken limon suyu ve tuzu ekleyin. Pişme işlemi bittikten sonra ateşten alın ve çorbanın dinlenmesi için yarım su bardağı soğuk su ekleyin.

Editör: Havva Andırır