Doğada bulunan pek çok bitki, sağlığımıza olumlu etkiler sunar. Bunlardan biri de İbn-i Sina’nın da tavsiye ettiği ısırgan otudur. Mevsiminde tüketildiğinde tam bir şifa deposu haline gelen bu bitki, geçmişten günümüze gelen şifalı özellikleriyle dikkat çekmektedir. Peki, ısırgan otunun faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır?

Isırgan Otu Hangi Faydaları Sunar?

Isırgan otu, ciltle temas ettiğinde tahrişe yol açsa da, gıda olarak tüketildiğinde sağlığa zararlı bir etkisi yoktur. Yüzyıllardır bitkisel tedavilerde kullanılan ısırgan, toksinleri vücuttan atma yeteneği ile bilinir. Özellikle bağırsak sağlığını destekler ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, böbrek taşlarının oluşumunu önleyici etkisiyle de tanınmaktadır.

Isırgan Otu 2

Isırgan Otu Nasıl Tüketilmelidir?

Isırgan otunun en pratik kullanımlarından biri, yumurtalı tariflerdir. İşte, ısırgan otunu kahvaltılarda değerlendirmenin lezzetli bir yolu:

Malzemeler

1 demet ısırgan otu
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz ve dilediğiniz baharatlar

MASTERCHEF TÜRKİYE KAZANDİBİ TARİFİ | Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri neler ve püf noktaları ne? İşte kazandibi tarifi MASTERCHEF TÜRKİYE KAZANDİBİ TARİFİ | Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri neler ve püf noktaları ne? İşte kazandibi tarifi

Isırgan Otu 1

Yapılış Aşamaları

Öncelikle, ısırgan otu ile temas edeceğiniz için eldiven takmayı unutmayın. Isırganı bol su ile yıkadıktan sonra isteğe bağlı olarak sirkeli su içinde 5 dakika bekletebilirsiniz. Ardından tavaya sıvı yağı ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın.

Isırgan Otu

Soğanlar kavrulmaya başladıktan sonra salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu süzülen ısırganları doğrayarak tavaya ekleyin. Isırganlar suyunu saldığında tuz ve baharatlarınızı ilave edin. Son olarak, ısırganlar piştiğinde, yumurtaları kırarak karıştırın. Omlet formuna dönüştürmek isterseniz, yumurtaları önce bir kasede çırpmanız faydalı olacaktır.

Editör: Havva Andırır