Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğu getirilmiştir. Bu düzenleme, işletmelerin belirli bir gün kapalı olarak faaliyet göstermesini ve böylece hem çalışan hem de müşteri açısından düzenli bir tatil gününün sağlanmasını hedeflemektedir. Valilikler tarafından yapılan tespitler doğrultusunda, bu günlerin hangi günler olacağı belirlenmiş ve uygulama yürürlüğe girmiştir.

Kuaförler Pazar Günü Kapalı Mı?

Son dönemde gelen yeni kararlarla birlikte, bazı değişiklikler yapılmıştır. Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklama doğrultusunda, kadın kuaförleri için pazar günü kapanma zorunluluğundan muaf tutulmuştur. Bu değişiklik, kadın kuaförlerinin pazar günleri de hizmet vermeye devam edebileceği anlamına gelmektedir. Ancak, bu muafiyet erkek kuaförleri ve güzellik salonları için geçerli olmayabilir; dolayısıyla bu işletmelerin pazar günleri açık olup olmadığını yerel yönetimlerin düzenlemelerine göre kontrol etmek gerekebilir.

66Cdb7C237446C24154061Af

Güzellik Salonları ve Diğer Kuaförler Hangi Gün Kapalı?

Tüm kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapalı olacağına dair düzenlemeler valilikler tarafından belirlenmektedir. Dolayısıyla, her ilde ve ilçede bu günler farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle, belirli bir kuaför veya güzellik salonunun kapalı olduğu gün hakkında en güncel bilgiye, ilgili salonun kendisinden veya yerel yönetimden ulaşmak mümkündür.

Editör: Havva Andırır