MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler? MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler?

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, okullarda temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımları her yıl gerçekleştirilmektedir. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, bu yıl için TYP personel alımına dair başvuru süreçleri ve şartları adaylar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar:

TYP Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

İŞKUR'un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında gerçekleştirilen başvurular, genellikle Ağustos ayının son haftasında başlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda da benzer tarihlerde başvurular alınmıştı. 2024 yılı için de başvuru sürecinin aynı dönemlerde başlaması bekleniyor. Başvurular İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) başvuru tarihlerine dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından duyuruların paylaşılması bekleniyor.

TYP Başvuru Şartları Nelerdir?

TYP programına başvuruda bulunacak adayların taşıması gereken genel şartlar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR'a kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun belirtilen kapsamlarında sigortalı olmamak,
Emekli veya malul aylığı almıyor olmak,
Açıköğretim öğrencisi olmamak.

TYP Uygulama Süresi Ne Kadardır?

TYP programında yer alan katılımcılar, genellikle asgari ücret üzerinden ödeme alırlar. Program süreci, her bir uygulama için maksimum 6 ay olarak belirlenmiştir. Haftalık çalışma süresi ise 45 saat olarak uygulanmaktadır. Bu süre zarfında katılımcılara, tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret ödemesi yapılır.

Editör: Havva Andırır