Talulah Riley'nin hayatına ve kariyerine dair bilinmeyenler, onun Elon Musk ile olan ilişkisi ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin...

Talulah Riley Kimdir?

Talulah Jane Riley-Milburn, bilinen adıyla Talulah Riley, 26 Eylül 1985'te Hertfordshire, İngiltere'de doğdu. Ünlü oyuncu, Aşk ve Gurur, St Trinian's, Rock'n Roll Teknesi, St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold ve Başlangıç gibi filmlerdeki rolleriyle tanınır. Talulah Riley, ayrıca HBO'nun bilim kurgu dizisi Westworld'de Angela karakterini canlandırdı.

Aile ve Eğitim Hayatı

Talulah Riley, güvenlik sistemleri şirketi ve PR ajansı kurucusu Una Riley ile Birleşik Krallık Ulusal Suç Departmanının eski müdürü Doug Milburn'ün kızıdır. Hertfordshire'ın Hemel Hempstead kasabasında büyüyen Riley, Cheltenham Ladies' College, Berkhamsted Collegiate School ve Haberdashers' Aske's School for Girls okullarında eğitim aldı. Londra'da oyunculuk yaparken Open University'de doğa bilimleri bölümünü okudu.

Televizyon ve Sinema Kariyeri

Riley, televizyon kariyerine Poirot (2003), Marple (2006) ve Doctor Who (2008) dizilerindeki rolleriyle başladı. E4 kanalının kısa ömürlü Nearly Famous (2007) dizisinde tutkulu bir yazar olan Lila Reed'i canlandırdı. HBO'nun Westworld (2016) dizisinde ise ilk iki sezon boyunca Angela karakterini oynadı.

Sahneye ilk kez The Old Vic'te Philip Barry'nin The Philadelphia Story adlı tiyatro oyununda çıkan Riley, Tennessee Williams'ın Summer and Smoke adlı tiyatro oyunundaki performansıyla da büyük beğeni topladı.

Öne Çıkan Film Rolleri

Riley, sinema kariyerine 2005 yılında Aşk ve Gurur filmindeki Mary Bennet rolüyle başladı. 2007 yapımı St Trinian's ve 2009'da çıkan devam filmi St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold'da Annabelle Fritton karakterini canlandırdı. Rock'n Roll Teknesi (2009) filminde Marianne rolünü üstlendi. 2010 yılında Başlangıç filminde Tom Hardy'nin canlandırdığı karakterin kılık değiştirdiği bir kadın olarak göründü. Ayrıca Love & Distrust (2010) filminde başrol oynadı ve film iTunes'da dünya çapında bir numara oldu. White Frog (2012) filminde de yer aldı.

Yazarlık Kariyeri

Riley, yazarlık kariyerine 2016 yılında yayımlanan ilk romanı "Acts of Love" ile adım attı.

Elon Musk ile İlişkisi

2008 yılında Riley, milyarder girişimci Elon Musk ile çıkmaya başladı ve çift 2010 yılında evlendi. Ancak Ocak 2012'de Musk, Riley ile olan dört yıllık ilişkisini sonlandırdı ve Mart 2012'de boşanmak istediğini açıkladı. Temmuz 2013'te çift tekrar evlendi fakat 2014'te tekrar ayrıldılar. 2016 yılında boşanma işlemleri tamamlandı.

Son dakika... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği salgını nedeniyle 'küresel acil durum' ilan etti Son dakika... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği salgını nedeniyle 'küresel acil durum' ilan etti

Film ve Televizyon Projeleri

Sinema:

  • 2005: Aşk ve Gurur - Mary Bennet
  • 2007: St Trinian's - Annabelle Fritton
  • 2009: Rock'n Roll Teknesi - Marianne
  • 2010: Başlangıç - Eames'in Sarışın Kadın Kılığı
  • 2020: Bloodshot - Gina DeCarlo

Televizyon:

  • 2003: Poirot - Genç Angela Warren (Five Little Pigs bölümü)
  • 2006: Marple - Megan Hunter (The Moving Finger bölümü)
  • 2016: Westworld - Angela (1. ve 2. Sezon)
Editör: Zeliha YAKUT