e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 1971 yılında Rize'de dünyaya gelmiştir. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarını 1997 yılında University of Glasgow'da, Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü'nde gerçekleştirmiştir.

2007 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, State University of New York at Albany & WHO Collaborating Center'ın danışma kurulu üyesidir. Prof. Dr. Yılmaz’ın akademik ve araştırma alanları arasında nöroendokrinoloji, nörobilim, üreme endokrinolojisi ve endokrin bozucular yer almaktadır.

Araştırma ve Yayınları Neler?

Prof. Dr. Bayram Yılmaz, uluslararası dergilerde 150 makale ve ulusal dergilerde 18 makale yayımlamış olup, bu çalışmalar toplamda 5000’den fazla atıf almıştır. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışında birçok önemli bilimsel kongrede başkanlık yapmış ve sunumlar gerçekleştirmiştir.

Editör: Mehmet Çetil