Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sosyal medyada yaşanan tartışma, siyasi gündemde geniş yankı uyandırdı. Kılıçdaroğlu'nun, Özcan'a yönelik "Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum. Yazık sana, sana verdiğim emeklere." sözleri, tartışmanın boyutlarını daha da derinleştirdi. CHP yönetimi de bu polemik karşısında sessiz kalmadı ve Özcan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Ahu Tuğba'nın Vefatı Şüpheli Ölüm Olarak mı İnceleniyor? Cenaze Türkiye'ye Ne Zaman Nakledilecek? Ahu Tuğba'nın Vefatı Şüpheli Ölüm Olarak mı İnceleniyor? Cenaze Türkiye'ye Ne Zaman Nakledilecek?

T709V 0Xbke3 L Ux0Yr Rgp A

Tartışmanın fitilini ateşleyen Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun "Bana sadık 50 vekil var." dediği iddialarına sert bir yanıt verdi. Özcan, "50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" şeklinde çıkış yaptı. Kılıçdaroğlu ise bu sözlerin kendisine ait olmadığını belirterek, "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde" diye yanıt verdi.

Bolu Belediye Baskani Tanju Ozca

Özcan ise bu yanıta, "Cenazeye gelmem çünkü hoca helallik istediğinde ‘Hakkımı helal ediyorum’ diyemem" sözleriyle karşılık verdi. Bu açıklamalar, CHP içinde de büyük tepki topladı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Tanju Özcan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik kırıcı ve rencide edici ifadelerine üzülerek tanıklık ettiklerini belirtti. Yücel, eleştiri ve saygı sınırları içerisinde her düşüncenin ifade edilebileceğini vurgulayarak, "Ancak kim olursa olsun, görevi ve konumu ne olursa olsun CHP eski Genel Başkanı hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz." dedi.

Ubk S Z L U L O0Az Dsy C 0R A W A

Deniz Yücel, Kılıçdaroğlu'nun kendisine mal edilen sözleri yalanlamasına rağmen, Özcan'ın konuyu köpürtmeye yönelik açıklamalarının iyi niyetli olmadığını belirtti. Bu meseleyi partinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

4F6Tq3Lz I I6 Yxa1 J F Chb S O4Acc K16 B22-1

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde disiplinsiz davranışları ve tepki çeken açıklamaları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilmişti. Ancak CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel'in "Herkesi baba ocağına davet ediyoruz." açıklaması sonrası Özcan, partiye yeniden üyelik başvurusu yapmış ve Parti Meclisi kararıyla CHP'ye katılmıştı.

98796

Bu gelişmelerin ardından gözler, CHP'nin gerçekleştireceği ilk Merkez Yönetim Kurulu Toplantısına çevrildi. Parti içindeki bu gerilim, CHP'nin geleceği ve parti içi disiplin konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Tanju Özcan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri ve CHP yönetiminin tepkileri, siyasi arenada dikkatle takip edilen konular arasında yer aldı.

Ubk S Z L U L O0Az Dsy C 0R A W A-1

Bu olay, CHP içinde disiplin ve saygının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu ve Özcan arasındaki bu sert polemik, parti içi dengelerin nasıl etkileneceği ve CHP'nin bu tartışmayı nasıl yöneteceği konularında merak uyandırdı.


 

Editör: Ali Çakar