Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’ne katılım hakkını St. Patrick’s takımını eleyerek elde etti. Bu sezon Konferans Ligi’nin grup aşaması yerine lig formatında düzenleneceği açıklanmıştı. 2024/25 sezonunda, 36 takımın yer alacağı bu yeni formatta, her takım toplamda 6 maç yapacak; 3 iç sahada, 3 ise deplasmanda olmak üzere toplam 6 rakiple karşılaşacak. Başakşehir’in muhtemel rakipleri, 30 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecek.

Galatasaray - PAOK maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Galatasaray - PAOK maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Galatasaray - PAOK maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Galatasaray - PAOK maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Galatasaray UEFA Avrupa Ligi

Konferans Ligi Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Başakşehir’in Konferans Ligi'ndeki rakipleri, 30 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak olan kura çekimiyle netlik kazanacak. Kura çekimi TSİ 15.30'da başlayacak ve UEFA'nın resmi internet sitesinden canlı olarak takip edilebilecek. Bu çekim, temsilcimizin hangi takımlarla eşleşeceğini belirleyecek.

Başakşehir’in Konferans Ligi2

Başakşehir’in Muhtemel Rakipleri Kimler?

Başakşehir’in Konferans Ligi’ndeki muhtemel rakipleri, kuraya göre 4 torbadan ikişer takım çekilerek belirlenecek. İşte Başakşehir’in muhtemel rakipleri:

1. Torba: Chelsea, Kopenhag, Gent, Fiorentina, LASK Linz, Real Betis
2. Torba: Başakşehir, Molde, Legia Varşova, Heidenheim, Djurgarden, Apoel Nicosia
3. Torba: Rapid Wien, Omonia, HJK Helsinki, Vitoria Guimaraes, Astana, Olimpia Ljubljana
4. Torba: Cercle Brugge, Shamrock Rovers, The New Saints, Lugano, Hearts, Mlada Boleslav
5. Torba: Petrocub, St. Gallen, Panathinaikos, Backa Topola, Borac Banja, Jagiellonia
6. Torba: Larne, Dinamo Minsk, Celje, Pafos, Vikingur, Noah

Başakşehir’in Konferans Ligi

Konferans Ligi Yeni Formatı ve İlerleyen Aşamalar

Yeni formatta, her takım 6 rakiple mücadele edecek ve lig aşamasını ilk 8 sırada tamamlayan ekipler doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ila 24. sıralar arasında yer alan takımlar ise play-off oynayarak son 16 turuna kalma şansı arayacak. Play-off turundan itibaren ise çift maçlı eleme sistemi geçerli olacak.

Editör: Havva Andırır