Sosyal medyada son dönemde oldukça fazla konuşulan isimlerden biri olan Ahmet Şık, Meclis'te yaşanan kavga sonrası dikkatlerin odağı haline geldi. Peki, Ahmet Şık kimdir, kaç yaşındadır ve hangi görevlerde bulunmuştur? İşte detaylar...

Çorum Valiliğine  atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Çorum Valiliğine atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Ahmet Şık Kimdir?

Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970 tarihinde Antalya’nın Kumluca ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde devam eden Şık, mezuniyetini 1992 yılında tamamladı. Gazeteciliğe üniversite yıllarında Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başlayan Şık, 1991-2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel, Yeni Yüzyıl gazeteleri ve Nokta dergisinde çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca Reuters haber ajansında foto muhabirliği yaptı. 2005 yılında Radikal gazetesinde çalışmaya başladı.

Ahmet Şık'ın Siyasi Kariyeri

Ahmet Şık, 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı oldu ve İstanbul milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Ancak, 4 Mayıs 2020 tarihinde partisinden istifa etti. 19 Nisan 2021 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı. TİP çatısı altında siyasi kariyerine devam eden Şık, parti içerisindeki etkinliğiyle dikkat çekmektedir.

Ahmet Şık Kaç Yaşında?

Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970 doğumlu olup, 2024 itibarıyla 54 yaşındadır.

Ahmet Şık'ın gazetecilikten siyasete uzanan kariyeri, Türkiye'nin önemli medya ve siyasi figürlerinden biri olarak tanınmasına yol açmıştır. Hem gazetecilik hem de siyaset alanındaki etkisiyle adından söz ettiren Şık, özellikle son dönemde yaşanan gelişmelerle daha da fazla dikkat çekmiştir.

Editör: Zeliha YAKUT