Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans sonuçları için adaylar geri sayımda. Temmuz ayında gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavlarının sonuçları, ÖSYM tarafından duyurulacak. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair detaylar ve diğer sınav tarihlerine ilişkin bilgiler şu şekildedir:

KPSS 2024 Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, 2024 KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, bu tarihten itibaren sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilecekler. Sonuçların ilan edilmesiyle birlikte, adaylar kendi KPSS puanlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla öğrenebileceklerdir.

KPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KPSS sonuçları açıklandığında, adaylar ÖSYM’nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sınav sonuçlarını sorgulayabilirler. ÖSYM’nin internet sitesindeki sonuç sorgulama ekranı aktif hale geldiğinde, adaylar buradan hızlı ve güvenilir bir şekilde sonuçlarına erişim sağlayabilirler.

Diğer KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

KPSS’nin diğer sınav tarihlerine ilişkin bilgiler de belirlenmiştir:

KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?
  • KPSS Ön Lisans: 1 Eylül 2024
  • KPSS Ortaöğretim: 15 Eylül 2024
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 22 Eylül 2024

Bu sınav tarihlerinde, adaylar belirli alanlarda gerçekleştirecekleri sınavlar için hazırlıklarını tamamlamalıdır. Her sınavın ardından sonuçların açıklanma tarihleri de ÖSYM tarafından ilan edilecektir.


Editör: Zeliha YAKUT