Yusuf Dikeç KPSS Sorusu Neden Bu Kadar Konuşuldu? Olimpiyat Sporcusunun Sorusu Sosyal Medyada Nasıl Tepkiler Aldı? KPSS Yusuf Dikeç Sorusu Ne? Yusuf Dikeç KPSS Sorusu Neden Bu Kadar Konuşuldu? Olimpiyat Sporcusunun Sorusu Sosyal Medyada Nasıl Tepkiler Aldı? KPSS Yusuf Dikeç Sorusu Ne?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı ve dereceye giren adaylar belirlendi. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un açıklamasına göre, Türkiye genelinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilen sınavın birincileri netleşti.

TYT Birincisi Kim Oldu?

TYT aşamasında birinci olan isim Süleyman Mete Genç oldu. Genç, Mersin'in önde gelen okullarından biri olan Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi'nde eğitim görmektedir.

AYT Birincileri: Berra Kuruş, Arda Taşdemir ve Fatih Emre Düzcan

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) kapsamında eşit ağırlık alanında birinci olan isim Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Sayısal alanında birinci olan Arda Taşdemir ise Cemil Meriç Fen Lisesi'nden, sözel alanında birinci olan Fatih Emre Düzcan ise Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'nden mezun.

YDT Birincileri: Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça

Yabancı Dil Testi (YDT) birincileri arasında Almanca'da Sevgi Kırmızıbekmez (Kabataş Erkek Lisesi), Arapça'da Yusuf Salih Orhan (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi), Fransızca'da Yunus Emre Aydoğan (Çapa Fen Lisesi), İngilizce'de Mehmet Alp Güneş (İstanbul Atatürk Fen Lisesi) ve Rusça'da Safiye Yaşar (Ayrancı Anadolu Lisesi) dereceye giren isimler oldu.
 

Editör: Havva Andırır