Aaron Wan-Bissaka, 26 Kasım 1997 tarihinde İngiltere'nin Croydon şehrinde doğmuş Kongolu asıllı İngiliz futbolcudur. Sağ bek mevkiinde oynayan Wan-Bissaka, şu anda Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giymektedir. İşte Aaron Wan-Bissaka'nın hayatı ve futbol kariyerine dair detaylar...

Kulüp Kariyeri

Wan-Bissaka, futbola Crystal Palace altyapısında başladı ve 2016 yılında Crystal Palace'ta profesyonel oldu. 2018-19 sezonunda gösterdiği üstün performans ile kulübün Yılın Oyuncusu seçildi. Crystal Palace forması altında sergilediği etkileyici performans ile dikkatleri üzerine çekti.

Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

2019 yılında Manchester United'a 45 milyon sterlinlik bir başlangıç ücreti karşılığında transfer oldu. Manchester United'da kısa sürede ilk 11'in değişmez isimlerinden biri haline geldi. 2021 yılında Crystal Palace'a kiralık olarak gönderilen Wan-Bissaka, 2022 yılında Manchester United'a geri döndü.

Millî Takım Kariyeri

Aaron Wan-Bissaka, millî takım düzeyinde ilk olarak 2015 yılında 20 yaş altı Kongo DC U-20 takımı için sahaya çıktı. Doğduğu ülke olan İngiltere'yi ise 20 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarda temsil etmeye devam etti. 2019 yılından beri İngiltere millî takımında forma giymektedir.

Wan-Bissaka'nın Başarıları ve Özellikleri

  • 2018-19 sezonunda Crystal Palace'ta Yılın Oyuncusu seçildi.
  • Manchester United'da sağ bek pozisyonunda savunmadaki sağlam duruşu ve top kazanma becerileri ile tanınmaktadır.
Editör: Zeliha YAKUT