İş dünyasının tanınmış isimlerinden Vedat Aşçı, son dönemlerde sosyal medyada gündem oldu. Turizm ve inşaat sektöründeki başarılarıyla dikkat çeken ünlü iş insanı hakkında birçok kişi Vedat Aşçı'nın kim olduğunu, mesleğini, yaşını ve nereli olduğunu merak ediyor. İşte Vedat Aşçı hakkında tüm detaylar...

7A18257D 71C3 4A2E 8881 3225Ba2E

Vedat Aşçı Kimdir?

Vedat Aşçı, 1960 yılında Samsun'da doğdu. Eğitimine Türkiye'de başlayan Aşçı, 1978 yılında Almanya'ya giderek eğitimine devam etti. Almanya'da başarılı bir eğitim sürecinin ardından iş dünyasına adım atan Aşçı, bugün Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul'ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınıyor.

Vedat Asci 1 678X381

Vedat Aşçı'nın Mesleği

Vedat Aşçı, iş dünyasında birçok sektörde faaliyet göstermiş bir iş insanıdır. Kariyerine Almanya'da 1980 yılında kurduğu Ascı GmbH şirketi ile başlayan Aşçı, bu şirketle dünyanın pek çok ülkesindeki tekstil ve hazır giyim sektörüne sanayi tipi konfeksiyon makineleri pazarlamıştır. 1983 yılında Türkiye'de Astaş'ı kurarak, iş faaliyetlerini Türkiye'ye taşıyan Aşçı, özellikle gayrimenkul sektöründe önemli projelere imza atmıştır.

66750B2B7B4C19B17Ba63961

Gayrimenkul ve Turizm Sektöründeki Başarıları

Vedat Aşçı, 2004 yılında Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile gayrimenkul sektöründe büyük bir adım atmıştır. 2008'de Bellevue Residences Managed by Kempinski'yi hizmete sunarak, sektördeki varlığını güçlendirmiştir. 2012 Aralık'ta Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini hizmete açarak, lüks gayrimenkul projelerine devam etmiştir.

Vedat Asci 2

Eğitim ve Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri

Vedat Aşçı, 30 yıldır pek çok eğitim kurum ve kuruluşlarına destek sağlamaktadır. Astaş Holding olarak, bölgedeki ilk Turizm Fakültesi olma özelliğine sahip Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'nin yapımını üstlenmiştir. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile eğitim alanında da önemli katkılarda bulunmaktadır.

Adana, Bingöl, Erzincan ve Hakkari Deprem Tehlikesi Altında mı? Naci Görür’ün Büyük Deprem Uyarıları Hangi Bölgeler İçin Geçerli? Adana, Bingöl, Erzincan ve Hakkari Deprem Tehlikesi Altında mı? Naci Görür’ün Büyük Deprem Uyarıları Hangi Bölgeler İçin Geçerli?

Vedatasci 111 Emlaklobisi

Vedat Aşçı'nın Yaşı ve Memleketi

Vedat Aşçı, 1960 doğumlu olup, 2024 yılı itibarıyla 64 yaşındadır. Samsun doğumlu olan Aşçı, iş hayatında gösterdiği başarılar ve sosyal sorumluluk projeleri ile hem iş dünyasında hem de sosyal yaşamda saygın bir yere sahiptir.

Editör: Ali Çakar