Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, bu yıl 29 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Festival kapsamında, 2 opera, 2 bale, 2 müzikal ve 1 çocuk operası olmak üzere zengin bir program sunulacak. Etkinlikler, tarihi Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek.

Program Detayları

Festival, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin Kuğu Gölü balesi ile başlayacak. Bu eserde, İzmir Devlet Opera ve Balesi Bale Topluluğu ile Berlin Devlet Balesi'nin baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter sahne alacaklar.

Özel Prömiyer Figaro'nun Düğünü

Festival kapsamında, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Wolfgang Amadeus Mozart'ın ünlü operası Figaro'nun Düğünü ilk kez sahnelenecek. Bu özel gösterim, 5 Temmuz'da Efes Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Dünya Klasikleri Efes'te

Mersin Devlet Opera ve Balesi ise festivalde, dünya klasikleri arasında önemli bir yere sahip Tosca operasını sunacak. Bu gösterim, 10 Temmuz'da Efes Antik Tiyatro'da opera tutkunlarıyla buluşacak.

Final Zorba Bale Gösterisi

Festival, Mikis Theodorakis'in müzikleri eşliğinde Zorba balesi ile kapanacak. Bu enerji dolu ve tutku dolu gösteri, festivalin unutulmaz anlarından biri olacak ve sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Editör: Havva Andırır