Mehmet Demiroğlu, TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) Genel Müdürlüğü'ne atanmış olan önemli bir isimdir. Mühendislik kariyerine Yıldız Teknik Üniversitesi'nde başlayan Demiroğlu, 1988-1992 yılları arasında Makine Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde Rensselaer Polytechnic Institute'de akademik kariyerine devam etmiştir. 1996 yılında yüksek lisans derecesini alan Demiroğlu, 2024 yılında aynı üniversitede doktora eğitimini tamamlamıştır.

324615

Havacılık ve uzay mühendisliği alanında geniş bir deneyime sahip olan Mehmet Demiroğlu, çeşitli önemli pozisyonlarda görev almıştır. Aralık 2004 ve Mayıs 2012 tarihleri ​​arasında GE Global Research Center, GE Energy Storage ve GE Energy gibi firmalarda çalışmıştır. Daha sonra BMC Otomotiv'de Ar-Ge Direktörü olarak görev almış ve burada başarılı bir performans sergilemiştir.

Mehmet Demiroglu A T A K 2

2017 yılında BMC Power Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış, ardından TEI'de Turboşaft Programları Direktörü olarak görev yapmış ve daha sonra Ar-Ge Direktörü pozisyonuna geçmiştir.

Tusasta Bayrak Degisimi Genel Mu

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

2021 yılında TUSAŞ'a katılarak CEO Danışmanlığı görevini üstlenen Demiroğlu, 2021'den günümüze kadar TUSAŞ Akademi Başkan Yardımcısı ve Helikopter Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

2018 03 20180316 2 29265480 3170

11 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen genel kurul sonrasında Mehmet Demiroğlu, TUSAŞ Genel Müdürü olarak atanmıştır. Bu atama, Demiroğlu'nun geniş deneyimi ve başarılı kariyeriyle tanınan bir isim olduğunu göstermektedir.

Editör: Ali Çakar