İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart tarihinde meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 16 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD'de tutuklandı. Timur Cihantimur ve Eylem Tok'un yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. İddialara göre, Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti.

Mahkemede Dikkat Çeken Anlar

Duruşmayı takip eden gazeteci Emrullah Erdinç, mahkemede yaşanan dikkat çekici izlenimlerini kamuoyuyla paylaştı. Timur Cihantimur'un avukatı, hakime yalvararak müvekkilinin kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Avukat, "Yalvarıyorum size bu genç adamı serbest bırakın. Kefaletle bırakın, biz kaçmayacağının garantisini veriyoruz" dedi. ABD Adalet Bakanlığı'nın atadığı avukat ise, "Bu kişiler kaçmaya meyillidir. Daha öncesinde annesi ile kaçıyordu, şimdi de babası sahip olduğu para ile kaçırabilir" diyerek itirazda bulundu.

Cezaevi Koşulları ve İntihar İddiaları

Timur Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin cezaevi koşullarından şikayet ederek, "Genç adam 3 gündür tecrit ediliyor. İntihara teşebbüs etti. Kendisine zarar vermemesi için izole biçimde tutuluyor. İlaçlarını alamıyor ve farklı ilaçlar verildi, bu ilaçlar da kendisine alerji yaptı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Timur Cihantimur'un eğitim hayatına devam etmek istediğini ve babasının ekonomik durumunun iyi olduğunu belirterek kefalet teklifinde bulundu.

Son dakika... İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Nablus'taki Saldırının Detayları Son dakika... İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Nablus'taki Saldırının Detayları

Savcının İtirazları ve Mahkeme Kararı

Savcı Kristin Kearney, Cihantimur'un serbest kalması durumunda tekrar kaçabilecek ekonomik imkana sahip olduğunu vurgulayarak, cezaevi koşullarının kötü olmadığını belirtti. Savcı, "Milyon dolarlık evde yaşayan ve Porsche ile gezen birisi için cezaevi şok edici bir mekan olabilir" dedi.

İntihar Girişimi İddiaları ve Gerçekler

Gazeteci Rojda Altıntaş, Oğuz Murat Aci’nin avukatından aldığı bilgileri paylaşarak, Timur Cihantimur'un cezaevinde intihar girişiminde bulunduğunu belirtti. Ancak, Boston Türkleri Derneği Kurucusu Esat Gök, Timur Cihantimur'un intihar girişiminde bulunmadığını, avukatının sadece ortamın intihara müsait olduğunu belirttiğini ifade etti. Mahkeme, tüm itirazlara rağmen Timur Cihantimur’un tutukluluğuna devam kararı verdi.

Editör: Zeliha YAKUT