EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

Selçuk Pehlivanoğlu, 1963 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, TED Ankara Koleji'nden 1981 yılında mezun olmuştur. Ardından yükseköğrenim için Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne kaydolan Pehlivanoğlu, 1987 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Eğitim hayatını Almanya'da inşaat mühendisi olarak çalışarak devam ettirmiş, ardından Türkiye'ye dönerek Sepe İnşaat'ı kurmuştur. Bu dönemde, birçok önemli inşaat projesine imza atmıştır.

Siyasi Kariyeri

Selçuk Pehlivanoğlu'nun siyasi kariyeri, 1993 yılında Anavatan Partisi Gönüllüler Grubu'nu kurmasıyla başlamıştır. Bu grup içinde başkanlık yapmış ve sonrasında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1997 yılında Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, 1998 yılında MKYK üyeliğine seçilmiştir. 1999-2001 yılları arasında Genel Başkan Yardımcılığı ve Yardımcı Kuruluşlar Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Ayrıca, 2002 yılında Genel Başkan Yardımcılığı, Seçim İşleri Başkanlığı ve Gönüllüler Grubu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Eğitim Alanındaki Faaliyetler

Selçuk Pehlivanoğlu, 2003 yılında Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanlığına atanmıştır. Bu görevi süresince TED'in eğitimdeki rolüne dair birçok yenilikçi proje ve öneri sunmuştur. 2012 yılında TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak atanmış, TED'in eğitimdeki misyonunu ve vizyonunu sürdürmeye devam etmiştir. TED'in 95. yıl dönümünde, TED'in sadece bir kolej değil, aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulamış, Cumhuriyet dönemi eğitim anlayışına olan bağlılığını dile getirmiştir.

Editör: Havva Andırır