Oyunculuk ve sunuculuk yaparak kariyerine devam eden Hande Doğandemir kimdir, nereli, kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar...

Hande Doğandemir Kimdir?

Hande Doğandemir, 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ailesinin tek çocuğu olan Doğandemir, annesi ve babasının emeklidir. Eğitimine Ankara’da başlayan Doğandemir, ortaokul ve liseyi Fransızca olarak tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde İletişim Sosyolojisi üzerine eğitim gördü. Üniversite eğitimi sırasında Fransa’nın Lille şehrinde Erasmus programı kapsamında altı ay eğitim aldı.

Hande Doğandemir’in Kariyeri Nasıl Başladı?

Üniversite mezuniyetinin ardından oyunculuk kariyerine yönelen Hande Doğandemir, 2011 yılında TRT Okul'da “Hatırlar mısınız?” adlı programda sunuculuk yaptı. 2013 yılında Nejat İşler ile birlikte "Eti Browni" reklamında yer aldı. Aynı yıl Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “Güneşi Beklerken” dizisinde başrol oynayarak ekranlarda tanınmaya başladı.

Show TV’nin İddialı Dizisi 'Bahar: Kalbini Dinlemeye Var Mısın?' Hangi Oyuncularla Ekrana Dönüyor? Show TV’nin İddialı Dizisi 'Bahar: Kalbini Dinlemeye Var Mısın?' Hangi Oyuncularla Ekrana Dönüyor?

Hande Doğandemir Hangi Dizilerde ve Filmlerde Rol Aldı?

Hande Doğandemir’in dikkat çeken projeleri arasında 2015 yılında başrollerini Mehmet Aslantuğ, Sezin Akbaşoğulları ve Barış Arduç ile paylaştığı “Racon: Ailem İçin” dizisi yer alıyor. 2016 yılında gösterime giren “Her Şey Aşktan” filminde Şükrü Özyıldız ile başrolü paylaştı. Ayrıca, 2017’de “Muhteşem Yüzyıl: Kösem” dizisinde ve 2020’de “Kırmızı Oda” dizisinde rol aldı.

Hande Doğandemir’in Diğer Projeleri Nelerdir?

Doğandemir’in 2019’daki “Can Kırıkları” ve “Yüzleşme” dizilerinin yanı sıra, 2021’de “Annemizi Saklarken” ve “Hükümsüz” projelerinde de rol aldı. Ayrıca, müzik kliplerinde de yer aldı; 2014 yılında Aylin Zoi’nin “Mecaz” ve 2017 yılında Ersay Üner’in “İki Aşık” kliplerinde performans sergiledi.

Hande Doğandemir Hangi Ödülleri Kazandı?

Hande Doğandemir, 2014 yılında 3. Ege Üniversitesi Medya Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ve 5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri'nde En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Editör: Havva Andırır