Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne? Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne?

Dilan Polat ve Engin Polat çifti davasında son gelişmeler izleyicileri şaşırttı. Ardından, Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu'nun hapisten serbest bırakılması gündemi sarsarken, merakla beklenen tahliye kararı sonunda geldi. Peki, Sıla Doğu hapisten çıkacak mı, serbest mi bırakıldı? İşte detaylar...

Dilan Polat'ın Kardeşi Sıla Doğu Hapisten Serbest Bırakıldı

Sıla Doğu ve Can Doğu, Dilan Polat ve Engin Polat çifti davasında yaşanan gelişmelerin ardından tutuksuz yargılanma kararı aldılar. Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Bozkulak, müvekkilinin tahliye kararını sosyal medya hesabından duyurarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Bu kararla birlikte, Dilan Polat ve Engin Polat çifti dışındaki tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanma süreci başlamış oldu. Öte yandan, Sıla Doğu'nun hapisten çıkarıldığına dair haberler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve takipçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Dilan Polat davası, uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden ve birçok tartışmayı beraberinde getiren bir konu oldu. Son gelişmelerle birlikte, davanın seyri yeniden şekillenirken, Sıla Doğu'nun serbest bırakılması kararı, kamuoyunda merakla karşılandı ve geniş bir yankı uyandırdı.

Sila Dogu Hapisten Cikti Mi Serb (1)

Dilan Polat Davası Türkiye'yi Sarsan İddialar ve Operasyonlar

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonlarla başlayan Dilan Polat davası, ülke gündemini sarsan iddialar ve hukuki süreçlerle devam etti. Polat çifti, Dilan ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli, operasyonlar sonucunda gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda dijital materyallere ve defterlere el konuldu ve şüphelilerle ilgili MASAK tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Bu raporda, tasfiye halindeki 3 firma üzerinden aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi yapıldığı belirlendi.

Paranın aileye ait şirketler arasında transfer edildiği tespit edildi ve son aşamada, Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul firmasında gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı saptandı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit ederek, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını devrettiğini tespit etti ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi.

Davanın ilerleyen sürecinde, Dilan Polat'ın 2019'da "şampiyonlar ligi" adıyla sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta yer alan bazı kişilerin kimlikleri tespit edilerek soruşturmaya dahil edildi. Savcılık, bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesini talep etti ve Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bu kişilere yurt dışına çıkış yasağı getirildi.


 


 

Editör: Havva Andırır