Meğer bu besin yedikçe ömrünüzden çalıyormuş! Bir daha mutfağınıza bile sokmayın…

Zaman zaman lezzetli ama sağlıksız olduğunu düşündüğümüz gıdaları kendimizi şımartmak adına tüketebiliyoruz. Ancak bu yiyecek ve içeceklerin tüketimi vücudumuzda geri dönüşü olmayan ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle özellikle belirli gıdalardan uzak durmak sağlığımızı korumak adına büyük önem taşımaktadır.

Potato Chips P N G Free Download

PATATES CİPSİ

Tuzlu yiyecekleri sevenlerin belki de en çok sevdiği atıştırmalıkların başında cips geliyor, ancak bu aşırı işlenmiş yiyecek sizi tok hissettirecek bir atıştırmalık değildir. Çoğu patates cipsi paketinde yüksek sodyum seviyeleri ve çok az lif bulunurken, bazılarında yapay tatlar ve renkler de bulunur.

I-11

FAST FOODLAR

Pratik ve lezzetli olsalar da, fast foodlar sağlık için zararlı olarak bilinir ve kalp hastalığı, diyabet ve obezite gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilir. Bu restoranlarda satılan hamburgerler aşırı yüksek yağ ve doymuş yağ miktarları nedeniyle sağlığınız için en kötü seçeneklerden biridir.

Fast Food Patates Kizartmasi Puf

HAZIR PATATES KIZARTMASI

Fast food yiyeceklerinin yanında patates kızartması sipariş etmek istemeniz doğaldır, ancak bu garnitürü siparişinize eklemek sodyum, yağ ve boş kalorileri artıracaktır. Ayrıca, patates kızartmaları genellikle protein açısından yetersizdir, bu da sizi doyurmayacakları anlamına gelir.

D X6 Up G Xs A A Z Hca

GAZLI İÇECEKLER

Düzenli olarak gazlı içecek tüketmek birçok sağlık riskiyle ilişkilendirilmiştir. Bu içecekler genellikle yüksek şeker içeriğine sahiptir ve kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanser türlerinin riskini artırabilir. Ayrıca yapay boyalar içerebilirler ki bu da sağlık için zararlı olabilir.

L Intro 1704992233

BEYAZ ÇİKOLATA

Bitter çikolata ve kakao antioksidan açısından zengin olduğu için bazı faydalar sağlayabilirken, beyaz çikolata genellikle sadece şeker, kakao yağı ve sütten yapılmıştır, bu da onu besleyici olmaktan uzaklaştırır.

Coffee Cappuccino Cream Cup Sauc

KAHVE KREMALARI

Kahve kremaları genellikle su, şeker ve bitkisel yağ içerir. Ayrıca mono ve digliseritler gibi sentetik katkı maddeleri de içerebilirler, bu da sağlığınıza zarar verebilir.

20764 Desktop Wallpaper Juice Hi

ŞEKER İLAVELİ MEYVE SULARI

Meyve sularının çoğu, %100 doğal olmayabilir ve ilave şeker içerebilir. Fruktoz içeriği fazlaysa bu, viseral yağ dokusunun gelişimiyle ilişkilendirilen bir şeker türüdür.

Diet

DİYET İÇECEKLER

Aspartam içeren diyet içecekler, aslında kilo alımına neden olabilecek etkilere sahip olabilirler. Ayrıca, aspartamın kanser riski ile bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

Sağlıklı Yaşamın En Büyük Düşmanı Elektronik Sigara Gençlerin Geleceğini Karartıyor Sağlıklı Yaşamın En Büyük Düşmanı Elektronik Sigara Gençlerin Geleceğini Karartıyor

Ea18D610A53Ff25161D449348C84Cc10

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Kızarmış yiyeceklerin yüksek yağ ve kalori içeriği yanı sıra, içerdikleri AGE'ler de sağlık için zararlı olabilir. Bunun yerine fırınlama veya hava fritözü kullanımı tercih edilmelidir.

Vx W Qa Xh D G Hk H D P R H Kh Pqify Om Sr U Ifm-2

MARGARİN

Margarin genellikle yüksek doymuş yağ içeriğine sahip olabilir ve içerdiği bileşenler sağlık için zararlı olabilir.

118194

BULYONLAR

Bulyonlar genellikle palmiye yağı ve gıda boyası gibi zararlı bileşenler içerebilirler. Organik et suyu veya tavuk suyu tercih edilmelidir.

1676526091 3 51

Bu yiyecek ve içeceklerden uzak durmak, sağlığınızı korumak için önemlidir. Sağlıklı alternatifler tercih ederek beslenme alışkanlıklarınızı iyileştirebilirsiniz.

Editör: Ali Çakar