Ünlü sosyal medya fenomeni Bahar Candan'ın kardeşi olarak bilinen Nihal Candan, sazan sarmalı yöntemiyle onlarca kişiyi dolandıran bir şebekenin üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmış, ancak sağlık sorunları nedeniyle 6 aylık hapishane sürecinin ardından tahliye edilmişti. CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Candan, tahliye sürecini ve sonrasını detaylı bir şekilde anlattı.

Ani Tahliye Süreci ve Bellek Kaybı Yaşadığı Dönem

Tahliye edilme sürecini hatırlamadığını dile getiren Nihal Candan, "Sadece bana tahliye edildiğim söylendi, sonra nasıl taksiye bindiğimi, nasıl dışarı çıktığımı hatırlamıyorum" dedi. Candan, hapishanede geçirdiği zamanın büyük bir kısmını hastanede geçirdiğini ve bu süreçte bilincinin yerinde olmadığını, hafıza kaybı ve kas kütlesinde düşüş yaşadığını belirtti.

Ünlü senarist Can Sinan Tekgündüzlü kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Can Sinan Tekgündüzlü neden öldü? Ünlü senarist Can Sinan Tekgündüzlü kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Can Sinan Tekgündüzlü neden öldü?

Sağlık Problemleri ve Tahliye Nedenleri

Nihal Candan, tahliyesinin sadece yeme bozukluğu hastalığından kaynaklanmadığını, aynı zamanda suçlamaların karşısındaki sürecin dolmuş olması sebebiyle de gerçekleştiğini ifade etti. Bu süreçte yaşadığı zorlukları ve hastanede geçirdiği zamanı da vurgulayan Candan, tedavi sürecinde tekerlekli sandalye ile dolaştığını ve bu dönemin kendisi için çok zor geçtiğini belirtti.

Bahar Candan'ın Durumu ve İlerleyen Süreç

Kardeşi Bahar Candan hakkında da konuşan Nihal Candan, tutuklu olduğu süreç boyunca Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve bu sürecin hem kendisi hem de ailesi için zorlu bir dönem olduğunu ifade etti. Bahar Candan'ın ilaç kullanımı ve sürekli uyku halinin kendisini endişelendirdiğini söyleyen Candan, "Umarım bir an önce Bahar için de bu durumlar sona erer" temennisinde bulundu.

Nihal Candan'ın Yeni Mesleği Ne?

Son olarak kariyer hedefiyle ilgili açıklamalarda bulunan Nihal Candan, artık sosyal medya fenomeni veya influencer olarak tanınmak istemediğini belirterek avukatlık yapmak istediğini dile getirdi. Candan, yaşadığı hukuki süreçlerin kendisine bu alanda ilerleme fırsatı sunduğunu ve adaletin sağlanması için hukuk alanında çalışmayı istediğini vurguladı.

Editör: Havva Andırır