Naci Görür'den Çarpıcı Deprem Açıklaması: "Burada Deprem Beklemiyoruz!"

Depremgrafikjpg Fy292U K4Ik Ss Idi A4Bh Lkg

6 Şubat 2023'te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından İstanbul ve Marmara bölgesi için deprem endişesi artıyor. Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı programda İstanbul için beklenen depremin büyüklüğünü ve deprem riski olmayan bölgeyi açıkladı.

Deprem

Görür'e göre İstanbul'da minimum 7.2, maksimum 7.5 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Bu depremin Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolu üzerinde, Adapazarı Körfezi'nden Tekirdağ'a kadar uzanan 160 kilometrelik alanda meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Son Dakika Deprem Mi Oldu En Son Nerede Kac Siddetinde Deprem Oldu Kandilli Acikladi Pes Pese 30Dan Fazla Deprem Iste 29 Subat 2024 Son Depremler Listesi Qplp

Görür, Marmara Denizi'nin güneyinde ise yakın zamanda bir deprem beklenmediğini açıkladı. Bu bölgedeki fay hattının kuzeydeki kadar enerji biriktirmediğini ve büyük depremleri daha uzun aralıklarla ürettiğini belirten Görür, kuzey kolda beklenen depremin Marmara Denizi'nin güneyini de etkileyebileceğini söyledi.

0X0 Depremde Son Durum 7 Subat Olu Ve Yarali Sayisi Kac Oldu Kahramanmaras Depremi Son Dakika Haberleri 1675749851933

Görür'ün açıklamaları şu şekilde özetlenebilir:

  • İstanbul'da 7.2 ila 7.5 büyüklüğünde deprem bekleniyor.
  • Bu deprem Marmara Denizi'nin kuzeyindeki fay hattında meydana gelecek.
  • Marmara Denizi'nin güneyinde yakın zamanda deprem beklenmiyor.
  • Kuzey kolda beklenen deprem güneyi de etkileyebilir.

Aydinda Korkutan Deprem Oi3D

2024 ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİ MAAŞI NE KADAR, BAŞVURU başladı mı, 1072 personel kura çekimi tarihi ne zaman? 2024 ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİ MAAŞI NE KADAR, BAŞVURU başladı mı, 1072 personel kura çekimi tarihi ne zaman?

Görür'ün açıklamaları, Marmara bölgesinde yaşayanlar için büyük önem taşıyor. Bölgedeki vatandaşların depreme karşı hazırlıklı olması ve olası bir afet için gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ve Marmara bölgesi için beklenen deprem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Görür'e göre İstanbul'da minimum 7.2, maksimum 7.5 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Bu depremin Marmara Denizi'nin kuzeyindeki fay hattında meydana gelebileceği tahmin edilirken, Marmara Denizi'nin güneyinde ise yakın zamanda bir deprem beklenmiyor. Görür'ün açıklamaları, bölgedeki vatandaşlar için büyük önem taşıyor.