Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu önemli değişiklikler gösterecek. 28 Haziran Cuma 2024 için yapılan tahminlere göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, birçok bölgede yağışlı hava etkili olacak.

Ahmet Çakar Radyo Gol ve Sansürsüz Futbol Programından Neden İstifa Etti? Ahlak İlkelerine Aykırı Olduğunu Söylediği Konu Ne? Ahmet Çakar Radyo Gol ve Sansürsüz Futbol Programından Neden İstifa Etti? Ahlak İlkelerine Aykırı Olduğunu Söylediği Konu Ne?

Mevsim Normallerinin Üzerinde Sıcaklık

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Eskişehir, Konya gibi illerde termometreler 30 derece ve üzerinde seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklık değerleri oldukça yüksek olacak; Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 37 derece ve üzerinde sıcaklık bekleniyor.

Yağışlı Hava Beklenen Bölgeler

Meteoroloji raporlarına göre, yurdun birçok kesiminde bulutlu ve yağışlı bir gün geçmesi öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde özellikle Bilecik çevrelerinde, Ege Bölgesi'nde Kütahya, Afyonkarahisar gibi illerde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İç Anadolu Bölgesi'nde ise Konya'nın batısı, Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuvvetli rüzgar esmesi beklendiği için vatandaşlar uyarıldı. Özellikle denizde ve açık alanlarda dikkatli olunması gerekiyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri

Karadeniz'in iç kesimlerinde, Bolu ve Düzce'de bulutlu bir hava hakim olacakken, Doğu Karadeniz kıyı illerinde ise yoğun yağış ve gök gürültülü sağanaklar görülecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise Erzurum, Kars gibi illerde sıcaklık değerleri daha ılıman seyredecek.

Editör: Havva Andırır