Merve Holefter, "Antidepresan" şarkısının çalıntı olduğunu iddia ederek Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açtı. Holefter, "Alınsam" adlı eserinin nakarat melodisinin, Demir tarafından izinsiz olarak "Antidepresan" adlı şarkıda kullanıldığını ileri sürerek maddi ve manevi zarar gördüğünü belirtti.

Merve Holefter, Mert Demir'e neden dava açtı, şarkı çalıntı mı?

Merve Holefter, "Antidepresan" şarkısının nakaratı ile kendi eseri "Alınsam"ın nakaratı arasında belirgin benzerlikler bulunduğunu iddia ediyor. Bu iddiayı desteklemek için Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) başvurarak inceleme talep etti. Hazırlanan teknik bilim raporunda, şarkıların nakarat kısımlarının birebir benzer olduğu tespit edildi. Holefter’in avukatı İsmail Demirci, mahkemeye sunduğu dilekçede, Mert Demir'e ulaşarak maddi ve manevi haklara tecavüzün durdurulmasının talep edildiğini, ancak Demir’in bu talebi dikkate almadığını ifade etti. Bu nedenle, 2 milyon lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminat talep ediliyor.

Aslı Hünel'le Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? 18 Eylül 2024 Çarşamba Gelinim Mutfakta puan durumu nedir? Aslı Hünel'le Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? 18 Eylül 2024 Çarşamba Gelinim Mutfakta puan durumu nedir?

Mert Demir’in Yanıtı Ne?

Mert Demir, dava dilekçesinde "Antidepresan"ı Mabel Matiz ile birlikte yarattıklarını, bu eserin birçok ödül aldığını ve özgün olduğunu belirtti. Demir, şarkının özgün ve orijinal olduğunu savunarak davanın reddini istedi. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda ise Merve Holefter’in eserinin, "Antidepresan"dan önce oluşturulduğu, iki eserin notalarının benzer olduğu ifade edildi. Raporda, Holefter’in tazminat talep hakkının bulunduğu belirtildi.

Merve Holefter Kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'ndan 2015 yılında mezun olan Merve Holefter, eğitimli bir müzisyen olarak müzik kariyerine başlamıştır. Batı, Ortadoğu ve Türk müziği motiflerini birleştiren bir tarz geliştiren Holefter, 2018 yılında çıkardığı "Yusuf ile Züleyha" albümü ile dikkat çekmiştir. Albümde yer alan şarkılar geniş bir hayran kitlesi tarafından beğeni toplamıştır. 2019 yılında Seyhan Müzik etiketiyle yayınlanan "Maya" isimli tekli çalışması da Holefter’in kariyerine önemli bir katkı sağlamıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız