MasterChef Türkiye'nin 5 Eylül 2024 tarihli bölümünde, haftanın son dokunulmazlık oyunu Manisa'da gerçekleştirildi. Bu özel bölümde, yarışmacılar Manisa mutfağının öne çıkan lezzetleri üzerinde kıyasıya bir rekabet yaşadı. Yarışmacılar; Pideli Paça, Çalkama, Börülce Tarator, Manisa Kebabı ve Şekerli Pide gibi yöresel yemekler hazırladı. Yarışmanın sonunda Mavi Takım, 20-15 skoruyla Kırmızı Takım'ı geçerek dokunulmazlık ödülünü kazandı. Kırmızı Takım, ikinci etapta bireysel dokunulmazlık mücadelesi vermek zorunda kaldı.

Yalı Çapkını Dizisinde Diyar Karakterini Kim Canlandırıyor? Pelin Akil Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Ferit'in Diyar ile İlişkisi Nedir? Yalı Çapkını Dizisinde Diyar Karakterini Kim Canlandırıyor? Pelin Akil Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Ferit'in Diyar ile İlişkisi Nedir?

Bireysel Dokunulmazlığı Kim Aldı?

Kırmızı Takım'ın kaybettiği dokunulmazlık oyununun ardından, bireysel dokunulmazlık için yarışmacılar sıfır atık konseptiyle yemekler hazırladılar. Bu özel aşamada, en beğenilen tabak Şirin'in tabağı oldu. Şirin, bireysel dokunulmazlığı kazanarak kendini eleme potasından garantiye aldı.

Şirin

Eleme Adayları Kimler Oldu?

Bireysel dokunulmazlık ödülünü kazanan Şirin, eleme potasına direkt olarak Eda'yı gönderdi. Günün ikinci eleme adayı ise oylama sonucunda belirlendi.

Eda-1

Oylama sonucu eşitlik yaşandığından, takım kaptanı Eda, eleme potasına Zeynep’i göndermeye karar verdi. Ayrıca, Muratcan 4 Eylül tarihinde en çok oyu alarak eleme potasına giren isim oldu.

66Da21Aeeb782Cdfa6B81C5D

Geçmiş Eleme Adayları

Bu haftanın eleme potasına giren diğer isimler ise, 3 Eylül tarihinde bireysel dokunulmazlığı kazanan Beyza tarafından Nigar, 4 Eylül’de bireysel dokunulmazlığı kazanan Nevzat tarafından Alper ve 3 Eylül’de oylamada en çok oyu alan Beril oldu.

Editör: Havva Andırır