Malatya'nın Kale ilçesinde, 16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin, yerinde 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi.

Deprem Ankara

AFAD'ın açıklamasına göre deprem merkezi Malatya'nın Kale ilçesi olsa da, çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, bölgedeki artçı depremlerinin yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Ankarada Deprem Korkuttu Kaab 2

İNFAZ KORUMA MEMUR (GARDİYAN) alımı ne zaman, hangi tarihte, şartları neler? 2024 gardiyan alımı başvurusu son durum İNFAZ KORUMA MEMUR (GARDİYAN) alımı ne zaman, hangi tarihte, şartları neler? 2024 gardiyan alımı başvurusu son durum

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu şiddetli deprem geniş bir bölgede hissedildi. İlk belirlemelere göre, depremde çatlakların yakın bir derinlikte, yaklaşık 10 kilometre derinlikte meydana geldiği kaydedildi. Depremin ardından hasar ve kayıp olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

52 Buyuklugunde Deprem Oldu Merk

Bölgeye ekipler sevk edilirken, hasar tespitleri ve olası kayıplarla ilgili resmi açıklamalar bekleniyor. AFAD, depreme karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Editör: Murat Serdar Yıldız