Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 275 sürekli işçi alımı için başvuruları kabul etmeye başladığını açıkladı. Bu alım süreci, iş arayan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Başvurular 14 Ekim 2024 tarihinde başlayıp, 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23:59’da sona erecek. Peki, TBMM personel alımına nasıl başvurulur? Hangi bölümlere personel alınacak? İşte detaylar.

Altın fiyatları son dakika haberi: ALTIN YÜKSELİYOR! 16 Ekim 2024 canlı altın fiyatları ile anlık çeyrek altın ve gram altın bugün ne kadar oldu? Altın fiyatları son dakika haberi: ALTIN YÜKSELİYOR! 16 Ekim 2024 canlı altın fiyatları ile anlık çeyrek altın ve gram altın bugün ne kadar oldu?

TBMM Personel Başvurusu Nasıl Yapılır?

TBMM personel alımı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru için gereken belgelerin şahsen veya diğer yollarla (belgegeçer, kargo, e-posta vb.) gönderilmesi kabul edilmeyecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden gerekli işlemleri gerçekleştirebilir.

Kura Tarihi ve Yeri Nedir?

Başvuru sürecinin ardından, kura çekimi noter huzurunda 18 Aralık 2024 tarihinde saat 10:00’da TBMM’de gerçekleştirilecektir. Kura çekiminin canlı olarak izlenebileceği internet adresi, TBMM’nin resmi web sitesi üzerinden "Duyurular" bölümünde yayımlanacaktır.

Tbmm Ant Icme 2055311

TBMM Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Adayların, başvuruda bulunabilmek için bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlar arasında:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • Ciddi suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması.
  • Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık durumu bulunmamak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya malullük aylığı almamak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Ayrıca, ilan ekinde yer alan TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosu’ndaki özel şartların da karşılanması gerekmektedir.

Editör: Mehmet Çetil