2024 KPSS Ön Lisans sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından adaylar, kendi performanslarını değerlendirmek amacıyla sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını inceledi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre, KPSS Ön Lisans sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi sınav takvimine işaret etti.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından belirlenen takvimde yer aldı. Bu kapsamda, KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. 1 Eylül'deki sınavın ardından 20 Eylül’e kadar yaklaşık 19 gün beklenmesi gerekecek.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

Adaylar, KPSS Ön Lisans sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresini kullanabileceklerdir. Sonuçlara, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşılabilir. ÖSYM, sınav sonuç belgesinin basılmayacağını ve adreslere gönderilmeyeceğini belirtmiştir. Bu nedenle, adayların sonuç bilgilerini internet üzerinden kontrol etmeleri gerekecek.

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Sonuç Belgesinde Neler Yer Alacak?

KPSS Ön Lisans sınav sonuçları, adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanlarını içerecek şekilde açıklanacaktır. İnternet üzerinde yayınlanan sonuç bilgileri, adaylara tebliğ edilmiş sayılacaktır. Ayrıca, ÖSYM tarafından sunulan "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" aracılığıyla, adaylar sınav sonuç belgelerinin doğruluğunu kontrol edebileceklerdir. Bu sistem, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alacaktır.,

Kpss 1

Kimlik Bilgileri ve Sonuç Belgesi Kontrolü

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adaylar için, daha önceki sınav/yerleştirme sonuçları değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmeyecektir. Bu sebeple, adayların kimlik bilgilerini güncel tutmaları önem arz etmektedir. Sonuç belgesinin doğruluğunu sağlamak amacıyla "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" kullanılacaktır. Adaylar, bu kod ile sınav sonuç belgelerinin doğruluğunu https://sonuc.osym.gov.tr adresinden kontrol edebilirler.

Editör: Mehmet Çetil