Türk oyuncu İsmail Ege Şaşmaz, 25 Kasım 1993 tarihinde Manisa'da doğdu. Oyunculuk kariyerine Manisa Belediyesi Liselerarası Tiyatro Yarışması'nda Acil Servis adlı oyunla başladı. Polinas Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Şaşmaz, ilk önemli çıkışını 2013-14 yılları arasında yayınlanan "Güneşi Beklerken" dizisinde canlandırdığı Barış karakteri ile yaptı.

ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler? ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler?

Kariyerindeki Yükseliş ve Projeleri

İsmail Ege Şaşmaz, "Güneşi Beklerken" dizisi ile geniş kitleler tarafından tanınmaya başladıktan sonra farklı projelerde de kendini kanıtladı. 2015 yılında "Serçe Sarayı" projesi ve "Günebakan" dizisinde Rüzgâr karakteriyle ekranlarda yer aldı. 2016'da FOX'ta yayınlanan "Aşk Yalanı Sever" dizisinde Serdar rolüyle izleyici karşısına çıktı. Ayrıca "Mehmetçik Kut'ül Amare" ve "Sen Çal Kapımı" gibi sevilen dizilerde önemli roller üstlendi.

Özel Hayatı ve Aile İlişkileri

İsmail Ege Şaşmaz'ın kardeşi Aytaç Şaşmaz da kendisi gibi oyunculuk yapmaktadır. Şaşmaz, 2021 yılında Hande Ünal ile evlenmiştir. Özel hayatıyla da dikkat çeken genç oyuncu, kariyerindeki başarılarıyla olduğu kadar aile hayatıyla da gündemde kalmaktadır.

Editör: Havva Andırır