Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ganioğlu hakkında "zincirleme şekilde kadına karşı tehdit", "zincirleme şekilde hakaret", "zincirleme şekilde hizmet ilişkisinin sağladığı nüfusun kötü kullanılması suretiyle cinsel saldırı", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak silahla cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kadına karşı basit yaralama" suçlarından toplamda 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Olayın Geçmişi

29 Haziran 2023 tarihinde Alaylar-2 Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Esma Güleser T., bir inşaat firmasında sekreter olarak çalışmaya başlamıştı. Patronu İbrahim Gökay Ganioğlu’nun cinsel saldırı ve tehditlerine maruz kalan genç kız, baskıya dayanamayarak dört katlı binanın çatı katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Ganioğlu, bu olayın ardından gözaltına alındı ve tutuklandı, ancak 26 Eylül’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Esma, intihar girişiminden sonra beş kez ameliyat geçirdi ve uzun süre tedavi gördü.

Mutfak Temizliğinde  Kötü Kokulardan Kurtulmanın En Etkili Yolu:  Devrim Yaratan İkili Mucize Karışım! Mutfak Temizliğinde Kötü Kokulardan Kurtulmanın En Etkili Yolu: Devrim Yaratan İkili Mucize Karışım!

Kan Donduran Detaylar

İddianamede, Ganioğlu’nun Esma Güleser’e yönelik cinsel saldırıları, tehditler ve hakaretler detaylı bir şekilde sıralandı. Ganioğlu’nun, genç kızın işe başlamasının ardından şirketteki odasına giderek saçlarını okşadığı, yanağından makas aldığı ve mesajlarında "yanımda uyu" diyerek taciz ettiği belirtildi. Esma'nın sevgili olmayı reddetmesi üzerine Ganioğlu’nun "Bahçe evinizi, dükkanınızı yakarım. Senin hayatına musallat olurum. Sana rahat vermem. Anneni, babanı, kardeşlerini öldürürüm. Yüzünü dağıtırım" gibi tehditlerde bulunduğu ifade edildi.

Şiddet ve Tehditler

Ganioğlu’nun, Esma'yı zorla arabasına alarak cinsel saldırıda bulunduğu, genç kızın istememesi üzerine "Sen benimsin anla artık. İstesem sana tecavüz ederim" dediği, Esma'nın kaçmaya çalışırken kafasını aracın kapısına vurduğu ve "Sen ya benim olacaksın ya da kara toprağa gideceksin" diyerek tehdit ettiği iddianamede yer aldı. İntihar girişiminden bir gün önce karakola giderek şikayetçi olmak isteyen Esma, Ganioğlu’nun tehditleri nedeniyle şikayetinden vazgeçmek zorunda kaldı ve bir gün sonra intihar girişiminde bulundu.

Editör: Zeliha YAKUT