Kocaeli'nin Şirinsulhiye Mahallesi'nde yaşayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin eski Başkan Vekili ve CHP'nin eski Milletvekili Haydar Akar'ın annesi Emine Akar, vefat etti. Bu ani kayıp, yakınları ve sevenleri tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı. 85 yaşında hayatını kaybeden Emine Akar, 4 çocuk annesi olarak biliniyordu.

Uzun yıllar siyasette aktif olan Emine Akar, aynı zamanda Eski Adliye Yazı İşleri Müdürü Celal Akar'ın eşi olarak da tanınıyordu. Emine Akar'ın vefatı, siyaset camiasında ve Kocaeli'nin yerel halkı arasında büyük bir boşluk yarattı. Sevenleri, Akar ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Emine Akar'ın cenazesi, yarın öğle namazını takiben Şirinsulhiye Mahallesi'ndeki ikametinin önünde kılınacak cenaze namazının ardından Akar aile mezarlığında toprağa verilecek. Cenaze törenine, Akar ailesinin yakınları ve dostlarının yanı sıra siyaset dünyasından da pek çok ismin katılması bekleniyor.

Bu acı kaybın ardından, Emine Akar'ın hatıraları ve siyasi mirası, sevenleri tarafından yaşatılacak. Onun anısını yaşatmak adına yapılan dualar ve anma törenleri, Kocaeli'nin siyasi tarihinde önemli bir yer edinen bir ismin ardından duyulan saygının bir ifadesi olarak görülüyor. Emine Akar, yaşamı boyunca toplum için önemli hizmetlerde bulunmuş ve sevgiyle anılmaya devam edecek.