TRT 1'in sevilen dizisi Gönül Dağı'nın setinde yaşanan taciz skandalı, dizi severleri ve kamuoyunu derinden sarsmış durumda. Saç asistanı olarak görev yapan Zeynep Çetinkaya, makyaj şefi Kardelen Özbek tarafından zorla öpmeye çalışılarak taciz edildiğini iddia ederek dava açtı. Peki, yaşanan olayın detayları ve sonucu ne oldu?

TACİZ İDDİALARI VE DAVA SÜRECİ

Geçtiğimiz sene, 31 Ağustos'ta Gönül Dağı dizisinin setinde yaşanan olay, Zeynep Çetinkaya'nın dudağından öpmeye çalışan Kardelen Özbek tarafından taciz edildiği iddiasıyla sonuçlandı. Olayın ardından Zeynep Çetinkaya, suç duyurusunda bulunarak dava açtı. Sivrihisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kardelen Özbek suçlu bulundu.

Kızılcık Şerbeti Giray’ın gerçek annesi meğer o isimmiş, ünlü oyuncu Kaan Taşaner’in öz annesi! Kızılcık Şerbeti Giray’ın gerçek annesi meğer o isimmiş, ünlü oyuncu Kaan Taşaner’in öz annesi!

SENDİKA VE AVUKATLARIN AÇIKLAMALARI

Sinema TV Sendikası avukatı Ceren Kalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cinsel taciz ve istismar davalarını takip ettiklerini ve mağdurlara hukuki destek verdiklerini belirtti. Davanın hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlanmasının adalete olan inancı artırdığını vurguladı.

TACİZ MAĞDURU İŞTEN ÇIKARILDI

Öte yandan, Zeynep Çetinkaya'nın taciz olayını bildirmesinin ardından işten çıkarıldığı ortaya çıktı. Sinema TV Sendikası, yapılan açıklamada, Zeynep Çetinkaya'nın maruz kaldığı tacizi bildirmesine rağmen haksız yere işten çıkarıldığını belirtti ve Zeynep Çetinkaya'ya desteklerini dile getirdi.

Gönül Dağı dizisinin setinde yaşanan taciz skandalı, cinsel taciz ve istismarın ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür olayların yaşanmaması için alınacak önlemlerin ve adaletin sağlanması gerekliliği bir kez daha vurgulandı.