Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966 tarihinde İstanbul'un Üsküdar semtinde dünyaya geldi. Aslen Rize'li olan Bak, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nde devam eden Bak, burada lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Daha sonra İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde ise Endüstri Mühendisliği Programı kapsamında doktorasını tamamladı.

Kariyerinde Öne Çıkan Görevler Neler?

Osman Aşkın Bak, kariyerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası’nda Meclis Üyesi olarak görev aldı. Spor alanında da aktif rol oynayan Bak, çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık yapmış; federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurul Üyeliği ve Genel Kurul Delegeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den Gaziler Günü’nde Müjde! Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamuya Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den Gaziler Günü’nde Müjde! Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamuya Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Siyasi Kariyeri ve Milletvekilliği

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçilen Osman Aşkın Bak, 24. Dönemde İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. Daha sonraki dönemlerde ise Rize Milletvekili olarak görevine devam etti. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü olarak görev yaptı. Ayrıca NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı ve Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yeni Görevi ve Kişisel Hayatı

Osman Aşkın Bak, yeni Kabine’de Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirildi. 65. Hükümette bu pozisyonda görev alacak olan Bak, çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Farsça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babası olan Bak, çeşitli alanlarda geniş bir deneyime sahiptir.

Editör: Mehmet Çetil