Mustafa Nihat Yükselir, 1970 yılında Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde doğdu. Türkçe bilmeden başladığı ilkokulu köy okulunda üçüncü sınıfa kadar okuyan Yükselir, ailesinin Adana/Osmaniye'ye taşınmasının ardından eğitimine burada devam etti ve lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanarak İstanbul'a yerleşti ve gazetecilik eğitimini burada aldı.

Gazetecilik kariyerine birçok ulusal medya kuruluşunda önemli görevlerde bulunarak devam etti. Star Gazetesi'nde Dijital Medya Koordinatörü ve yazar olarak görev alan Yükselir, son olarak SuperHaber'in Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyordu. Meslek hayatı boyunca gazetecilik dünyasında önemli izler bıraktı ve çalışkanlığı ile azmiyle takdir topladı.

Mustafa Nihat Yükselir'in Aile Hayatı

Mustafa Nihat Yükselir, 1996 yılında gazeteci Sevilay Yükselir ile evlendi. Çiftin Deniz Buluthan adında bir oğlu bulunmaktadır. 2013 yılında yollarını ayıran çift, gazetecilik camiasında tanınan isimler arasında yer aldı.

MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan? MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan?

Mustafa Nihat Yükselir'in Hastalığı Neydi?

Deneyimli gazeteci Mustafa Nihat Yükselir, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kalbine emboli atağı sonucu hayatını kaybeden Yükselir, medya dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Editör: Havva Andırır