İstanbul merkezli yürütülen kapsamlı bir operasyon sonucunda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil olmak üzere 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan 75 sayfalık iddianame, davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiği gerekçesiyle iade edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma, Polat çifti ve yakınlarına yönelik ciddi suçlamalar içeriyor.

İddianame İade Edildi

İddianame, Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Ancak Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianamenin ağırlığı ve içeriği nedeniyle bu davanın ağır ceza mahkemesinde görülmeye uygun olduğunu belirterek dosyayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri gönderdi.

Sandık Kokusu Yeni Sezon İlk Bölüm Yayın Tarihi Belli Oldu Mu? Sandık Kokusu Dizisinin 2024 Yeni Sezonu Bu Akşam Başlayacak Mı ve Yeni Sezonda Kimler Rol Alıyor? Sandık Kokusu Yeni Sezon İlk Bölüm Yayın Tarihi Belli Oldu Mu? Sandık Kokusu Dizisinin 2024 Yeni Sezonu Bu Akşam Başlayacak Mı ve Yeni Sezonda Kimler Rol Alıyor?

Operasyon ve Soruşturma Detayları

1 Kasım 2023 tarihinde İstanbul merkezli olarak başlatılan operasyon, 6 ilde devam etmiş ve Dilan Polat ile Engin Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında yer alan Polat çifti, şirketlerinde yapılan aramalar sonucunda dijital materyaller ve defterler ile ilgili deliller toplanmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporu, tasfiye halindeki şirketlerden aile üyelerine sahte fatura düzenlenerek 200 milyon lira kara para aklanmış olabileceğini ortaya koymuştu.

Hukuki Süreç ve Tutuklamalar

Davanın ilerleyen süreçlerinde Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmıştı. Ayrıca hakimlik, operasyon kapsamında etkilenen 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti. Bu gelişmeler, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve dava sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmuştu.
 

Editör: Havva Andırır