CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay sürecinden bu yana Kemal Kılıçdaroğlu ve destekçilerine karşı başlattığı mücadelede yeni bir adım attı.

394 Kişi Disipline Sevk Edildi

Partinin son MYK toplantısında 394 partilinin disiplin kuruluna sevk edilmesi kararı alındı. Bu hamle, partide büyük yankı uyandırdı ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyen birçok kişi durumu protesto etti.

Tasfiye Operasyonu Ne Zaman Başladı?

Özgür Özel, 20 Nisan’da il başkanlarına genelge yollayarak seçim sürecini sabote eden tüm partililerin isim ve soyisimlerini delilleriyle birlikte istemişti. Bu kişilerin disiplin kuruluna sevk edileceğini duyurmuştu.

Disipline Sevk Edilenler Kimler?

81 ilden CHP Genel Merkezi'ne 1819 isim ve dosya iletildi. Bu dosyalardan 394'ü hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına karar verildi. Sevk edilenlerin çoğunluğunun Kılıçdaroğlu destekçisi olması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’na Yoğun Ziyaretler

Disiplin sürecinin başlamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan ziyaretler ve şikâyetler arttı. Partililer, tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüşmesini talep ederek Kılıçdaroğlu’na baskı yapıyor.

AK Parti MKYK üyesi Ömer Serdar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? AK Parti MKYK üyesi Ömer Serdar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne?

Eylül Ayındaki Tüzük Kurultayı Ne Olacak?

Eylül ayındaki tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüşmesi için partililerin imza kampanyası başlattığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun ise kurultayda 450’ye yakın delegesi bulunuyor. Seçimli kurultay için ise 274 imza yeterli olacak.

Partiden İhraç Tehlikesi

Disiplin kuruluna sevk edilen birçok partilinin partiden ihracı gündemde. Bu konuda da Kemal Kılıçdaroğlu’na sık sık rapor verildiği iddia ediliyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız