2024 KPSS Ön Lisans sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen tarihe göre, 1 Eylül 2024 Pazar günü yapılacak. Bu sınav, memur olma hayaliyle bekleyen binlerce ön lisans mezununun katılım göstereceği bir değerlendirme olacak.

Sınav Saat Kaçta Başlayacak ve Kaç Dakika Sürecek?

KPSS Ön Lisans sınavı, sabah saat 10.15'te başlayacak ve toplamda 130 dakika sürecek. Yani sınav, 12.15'te sona erecek. Bu süre zarfında adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden oluşan toplam 120 soru yöneltilecek. Sınav öncesinde adayların sınav binalarına girişleri saat 10.00'dan itibaren kapatılacak ve sınavın başlangıç saatinden sonra salonlara alınmayacaklar.

ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak? ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

KPSS Ön Lisans sınavına girecek adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden (AİS) temin edebilirler. Sınav yerleri, 22 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.15 itibarıyla ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden erişime açılmıştı. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile bu belgeleri alarak sınav günü yanlarına götürmelidirler.

KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Havva Andırır