Sinemaseverlerin heyecanla beklediği yeni bir film daha geliyor. Son zamanlarda, Türkiye'nin yakın tarihine odaklanan biyografik ve tarihi filmlerin sayısı hızla artıyor. Özellikle 2024'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması nedeniyle, bu yıl tarihi filmlerde büyük bir artış yaşanıyor.

Atatürk filmlerinin ardından, beyaz perde tutkunlarını heyecanlandıran Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi, konusuyla şimdiden büyük ilgi uyandırdı. Ünlü ve başarılı oyuncuların yer aldığı film, detaylı konusu, kadrosu ve vizyon tarihiyle merak konusu oldu.Bir Cumhuriyet Sarkisi 1

Bir BKM filmi olan Bir Cumhuriyet Şarkısı hakkında merak edilen her şeyi haberimizde.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI KONUSU NE

2024 yılı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel birçok filmle kutlanıyor. Bu özel yıla damgasını vuracak yapımlardan biri de 'Bir Cumhuriyet Şarkısı'. 

Yer yer eğlenceli, yer yer dramatik sahnelerin yer aldığı film, izleyicileri büyüleyecek bir konuya sahip. Yağız Alp Akaydın'ın yönetmenliğini üstlendiği film, çekimlerine 1 Mart'ta başladı ve konusuyla ilgili detaylar Mart ayı itibarıyla netleşmeye başladı.

Bir Cumhuriyet Sarkisi 3

BİR CUMHURİYET ŞARKISI KADROSUNDA KİMLER VAR 

Film, Cumhuriyet tarihinde sahnelenen ilk opera olan Özsoy Operası'nın hikayesine odaklanacak. Bu opera, o dönemin sosyal, kültürel ve siyasi atmosferine ışık tutacak şekilde ele alınacak. Seyircilere dönemi tam anlamıyla yaşatacak olan film, izleyicilerin beğenisini kazanmaya aday. Oyuncu kadrosunda ise kimler yer alacak? İşte, detaylar...

Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi, 1930’lu yılların genç Türkiye Cumhuriyeti dönemini yansıtacak. Konusunun açıklanmasının ardından, filmde yer alacak oyuncuların belirlenmesi büyük merak konusu oldu. İşte, Bir Cumhuriyet Şarkısı'nın oyuncu kadrosu:

- Ertan Saban
- Salih Bademci
- Ahmet Rıfat Şungar
- Birce Akalay
- Melis Sezen
- Şifanur Gül
- Mehmet Özgür
- Emre Karayel
- Bensu Soral
- Okan Yalabık

Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin çekimleri başladıktan sonra, oyuncu kadrosu da netlik kazanmaya başladı. Filmin en dikkat çeken isimlerinden biri, Birce Akalay'ın Türkiye'nin ilk kadın opera sanatçısı Nimet Vahid Hanım'a hayat vereceği. Diğer yandan, Salih Bademci'nin Ahmet Adnan Saygun'u canlandıracağı ve Melis Sezen'in ise Ahmed Adnan Saygun'un eşi, piyanist Mediha Hanım'ı oynayacağı belirlendi.

Bir Cumhuriyet Sarkisi 2

Fatih Sultan Mehmet'in tılsımlı madalyonu nerede, özelliği nedir? Fatih Sultan Mehmet'in tılsımlı madalyonu nerede, özelliği nedir?

ATATÜRK'Ü KİM OYNUYOR

Son yıllarda Türkiye tarihini konu alan filmlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü birçok oyuncu canlandırdı. Bir Cumhuriyet Şarkısı filminde ise Atatürk'ü Ertan Saban canlandırıyor. Saban'ın karaktere dair ilk görüntüleri de paylaşıldı.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI NEREDE NE ZAMAN ÇEKİLDİ

Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi, tarihi atmosferiyle dikkat çekiyor ve bu nedenle İstanbul'da çekilecek. Filmin vizyona giriş tarihi ise 29 Ekim 2024 olarak belirlendi.