Fode Toure, 3 Ocak 1997 tarihinde Fransa'nın Eragny şehrinde doğmuş bir futbolcudur. Sol bek ve orta sahanın solunda görev yapabilen Toure, güçlü fiziği ve atletik yapısıyla dikkat çeken bir oyuncudur. Kariyerinde Avrupa'nın önemli kulüplerinde top koşturmuş olan Toure, şu anda Milan ile sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek şekilde bağlıdır.

Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Fode Toure'nin Futbol Kariyeri Nasıl Başladı?

Fode Toure, futbol kariyerine Fransa'nın AS Eragny kulübünde başlamıştır. 2005-2015 yılları arasında Paris Saint-Germain (PSG) altyapısında futbol eğitimi almıştır. PSG'nin genç yaş kategorilerinde, özellikle U17 ve U19 takımlarında forma giymiştir. Toure, PSG B takımında da yeteneklerini sergilemiştir.

Hangi Kulüplerle Sözleşme İmzaladı?

2018-19 sezonunda PSG B takımından Lille’e transfer olan Fode Toure, burada sergilediği başarılı performansıyla dikkat çekmiştir. Lille'deki yükselen formu, 11 milyon Euro bonservis bedeliyle Monaco’ya transfer olmasına vesile olmuştur. Monaco'daki performansı sonrası, Milan ve Fulham gibi büyük kulüplerde oynamıştır. 2023-2024 sezonunda Fulham formasıyla Premier Lig'de sadece 6 maçta 65 dakika süre alabilmiştir.

Güncel Durumu ve Piyasa Değeri Nedir?

Fode Toure’nin güncel piyasa değeri yaklaşık 3 milyon Euro olarak belirlenmiştir. Milan ile sözleşmesi 30 Haziran 2025’e kadar devam eden Toure, güçlü fiziği ve sol bekteki yetenekleriyle Avrupa'nın çeşitli liglerinde deneyim kazanmış bir futbolcudur.

Editör: Havva Andırır