Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Ayhan Işık'ın hayatı ve kariyeri merak konusu. Işık, Türk sinemasına büyük katkılar sağlayan bir oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist ve ses sanatçısıydı. İzmir'de doğan ve sanat hayatına ressam olarak başlayan Ayhan Işık, daha sonra sinemaya adım attı ve Türk sinemasının önemli isimlerinden biri haline geldi. İşte Ayhan Işık'ın hayatı, kariyeri ve ölümüne dair detaylar:

Ayhan Işık Kimdir?

Ayhan Işık, asıl adıyla Ayhan Işıyan, 5 Mayıs 1929'da İzmir'de dünyaya geldi. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Babasını küçük yaşlarda kaybettikten sonra çalışmaya başlayan Işık, Babıali'de çeşitli gazete ve dergilere hikaye ve kapak resimleri çizdi. Sinemaya geçiş yaparak Türk sinemasında önemli bir yer edindi.

Ayhan Işık Kaç Yılında Öldü 1

Ayhan Işık'ın Kariyeri ve Başarıları

Ayhan Işık, Türk sinemasında geçiş dönemini bitiren ve sinemacılar dönemine girişi olarak kabul edilen "Kanun Namına" filmindeki oyunculuğuyla büyük bir üne kavuştu. Bu başarısının ardından pek çok önemli filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı. Türk Filmleri Festivali'nde, Ses dergisi ve Artist dergisi tarafından düzenlenen yarışmalarda "En Başarılı Erkek Oyuncu" seçildi.

Ayhan Işık'ın Ölümü

Ayhan Işık, 13 Haziran 1979'da İstanbul'da Bebek'teki evinde güneş çarpması sonucu beyin kanaması geçirdi. Üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 16 Haziran 1979'da henüz 50 yaşındayken yaşamını yitirdi. Cenazesi Şişli Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Ayhan Işık'ın Film Kariyeri

Ayhan Işık, Türk sinemasında pek çok önemli filmde rol aldı. Bunlar arasında "Yangın", "Doktor İgor Kara Haydar", "Her Şeyim Sensin", "Şerefimle Yaşarım", "Çalınmış Hayat", "Dağların Kartalı", "Öleceksek Ölelim", "Şampiyon", "Zindandan Gelen Mektup", "Ekrem Küçük Hanımın Şoförü", "Yaşamak Kolay Değil", "Yüzbaşı Kemal Tel Örgü", "Sevdiğim Adam", "Aslan Yürekli Kabadayı", "Kumarbazın İntikamı", "Şoförün Kızı", "Ayhan Güneşe Giden Yol", "Sevinç Gözyaşları", "Hızır Dede", "Necmi Koçum Benim", "Ayşecik Canımın İçi", "Kırık Anahtar", "Turgut Şaşkın Baba", "Bahriyeli Ahmet", "Çifte Nikah" gibi filmler bulunmaktadır.