İran'ın önemli dini ve siyasi figürlerinden biri olan Ayetullah Ali Hamaney'in hayatı ve kariyeri, İran'da ve dünya genelinde büyük bir merak konusu haline gelmiştir.

AYETULLAH ALİ HAMANEY KİMDİR, EVLİ Mİ, KAÇ YAŞINDA, ÇOCUĞU VAR MI?

Ali Hamaney, 17 Temmuz 1939 tarihinde Meşhed, İran Şahlığı'nda doğmuştur. Gençlik yıllarında dini eğitim alarak, Meşhed'de Ayetullah Milani'den 'fıkhın harici' dersleri almıştır. Daha sonra Kum'a yerleşen Hamaney, Ayetullah Humeyni'nin fıkıh ve usul derslerine katılmıştır.

1963 yılında İslami Hareket'e katılan Ali Hamaney, İslam Devrimi'nin gerçekleşmesiyle birlikte İslam İnkılabı Yüksek Şurası üyeliğine atanmıştır. Savunma Bakanı olarak da görev yapmıştır.

1200X675 Cmsv2 006Ef59F Caae 5394 89F5 600F2606Cee5 8229130

1981 yılında Ebuzer Camisi'ne düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Hamaney, daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmış ve 3. İran Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

1989 yılında Ayetullah Humeyni'nin vefatının ardından, Uzmanlar Meclisi tarafından İran'ın yeni dini lideri olarak seçilmiştir.

Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın siyasi ve dini lideri olarak önemli bir rol oynamış ve ülkenin iç ve dış politikalarında belirleyici bir figür olmuştur. Hamaney'in liderliği, İran'da ve dünya genelinde büyük ilgi ve dikkatle takip edilmektedir.

Son Dakika Haberi Havaalanın Çatısı Çöktü Ölü Ve Yaralılar Var Son Dakika Haberi Havaalanın Çatısı Çöktü Ölü Ve Yaralılar Var

Editör: Mehmet Çetil