2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Takımımız, Arda Güler'in attığı muhteşem golle tarih yazdı. Genç yıldızımız, dünya basınında da manşetlere çıktı. İşte detaylar...

Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig

İspanyol Basınından Arda Güler'e Övgüler

İspanya'nın önde gelen spor gazeteleri, Arda Güler'i manşetlerine taşıdı. Marca, genç yeteneği "Türk kutsalı Arda Güler" ifadesiyle övdü. As ise, "Usta işi Arda Güler" başlığını kullandı. El Pais, "Türkiye Gürcistan'ı Arda Güler'in mükemmel golüyle 3-1 yeniyor" diyerek zaferi duyurdu. El Mundo, "Güler'in ustalığı Türkiye'ye zorlu Gürcistan'a karşı zafer kazandırdı" ifadesine yer verdi. Mundo Deportivo ise, "Aman Allahım, Arda Güler ne biçim bir gol icat etti" şeklinde başlık attı.

Real Madrid'deki Beklentiler

Marca, Real Madrid'de sakatlık ve takım içindeki rekabetten dolayı bu sezon az süre alan Arda Güler'i Türkiye Milli Takımı formasıyla izlemek için büyük bir beklenti olduğunu vurguladı. Gazete, "Genç Türk incisi, kendini haklı çıkarmak ve dünyaya geleceğin yıldızlarından biri olduğunu göstermek için iyi bir fırsat yakaladı. Ve hayal kırıklığına uğratmadı" yorumunu yaptı.

"Hayal Kırıklığına Uğratmadı"

Arda Güler'in performansı hakkında konuşan Marca, "Harika bir futbol oynamadı ama maçın sonucunu belirleyen şutu attı. Güler'in pek çok özelliği var ama hepsinden önemlisi nefis, ayrıcalıklı bir sol ayak. Topu istediği yere koyma becerisine sahip" dedi.

Montella'nın Futbolcuları Zaferle Başladı

Marca, "Montella'nın futbolcuları, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na zaferle başlamasını sağlamayı başardı" diye yazdı. As gazetesi de "Real Madridli futbolcu, muhteşem bir sol vuruşla Türkiye'ye galibiyeti yaşattı" değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye Eşsiz Bir Yeteneğe Sahip"

As gazetesindeki haberde, "Arda Güler, Avrupa Şampiyonası'nda şık bir görünüm sergiledi. Bir başyapıta imza attı ve yalnızca en iyilere ayrılmış bir değere ulaştı. Türkiye eşsiz bir yeteneğe sahip. Sihirbaz Arda Güler, takımının Gürcistan karşısında aldığı galibiyetin efendisi ve ustasıydı" yorumu yapıldı.

"Saatte 118 km Hızla Attığı Füze"

Mundo Deportivo gazetesi, "Arda, saatte 118 km hızla attığı füzeyle Türkiye'yi Gürcistan'a karşı 2-1 öne geçirdi" ifadesine yer verdi. El Mundo ise, "Turnuvalarda bazı yıldız futbolcular var ki en az Avrupa Şampiyonası kadar önemli. Arda Güler de bu oyunculardan biri ve belki de Ancelotti'nin onu bu kadar övmesinin nedeni de bu. Arda, bugün takımının kazanmasına yardımcı olmada belirleyici olmayı başardı" değerlendirmesini yaptı.

Editör: Zeliha YAKUT