Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan sosyal yardımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay toplam 4 milyar TL ödeme gerçekleştirildiğini duyurdu.

Düzenli Destekler Devam Ediyor

Bakan Göktaş, sosyal hizmet anlayışlarının kimseyi geride bırakmayan bir yaklaşım olduğunu vurgulayarak, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenli desteklerin sürdüğünü belirtti. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde bu ay yapılan ödemenin, bugüne kadar toplamda 88,2 milyar TL'lik destek sağlandığını ifade etti.

Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler? Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler?

Kapsam Genişletiliyor

Bakan Göktaş, özellikle gelir kriterine dayalı olarak düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de program kapsamına dahil ettiklerini açıkladı. Bu sayede, sosyal yardıma ihtiyacı olan her kesimin bu destekten faydalanabilmesinin sağlandığını belirtti.

Etkinlik Artırılıyor

Bakanlık olarak, toplumun değişen ve gelişen ihtiyaçlarına uygun şekilde sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, vatandaşlara eşit ve adil hizmet prensibiyle yaklaşıldığını dile getirdi. Gelişen hayat şartlarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarını bütüncül bir şekilde uyguladıklarını belirtti.

Toplumun Tüm Kesimlerine Erişim Sağlanıyor

Bakan Göktaş, hizmetlerin toplumun tüm kesimlerine erişilebilir olmasına özen gösterdiklerini ve arz odaklı bir hizmet ağıyla vatandaşlara ulaştıklarını ifade etti. Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese eşit ve adaletli bir şekilde hizmet verdiklerini vurguladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız