Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, her ay düzenli olarak hak sahiplerine aktarılıyor. Ancak, son ödeme tarihi ve programın uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki belirsizlikler, yardımdan faydalanan vatandaşlar arasında merak konusu olmaya devam ediyor.

Aile Destek Ödemeleri Son Tarih ve Uzatılacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yönetimindeki programda, aile destek ödemeleri hane içi kişi başına düşen gelir tutarına göre belirleniyor. Ancak, yardımın sonlanacağı tarih ve programın devam edip etmeyeceği konusunda net bir açıklama henüz yapılmadı.

Geçmiş Durum ve Son Ödemeler

Geçtiğimiz yıl, ödeme süresi uzatılan Aile Destek Programı'nın son ödemesi Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmişti. Ancak, sonrasında Temmuz ayında yapılacak ödeme ile yardımın sonlanacağı duyurulmuştu.

Son olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde Aile Destek Programı ödemelerini öne çektiklerini ve 7 Haziran itibarıyla hesaplara yatırıldığını açıklamıştı.

Konut ve İş Yeri Kira Zam Oranı Eylül 2024'te Ne Kadar Artacak? TÜİK'ün Açıkladığı Eylül Ayı Kira Artış Oranı Yüzde Kaç? Konut ve İş Yeri Kira Zam Oranı Eylül 2024'te Ne Kadar Artacak? TÜİK'ün Açıkladığı Eylül Ayı Kira Artış Oranı Yüzde Kaç?

Ödeme Miktarı ve Değişkenler

Aile destek ödemesi, hane içi gelir tutarına göre değişmektedir. Bu kapsamda, ödemeler 850 ile 1.250 TL arasında farklılık göstermektedir. Bu miktarlar, ailelerin gelir durumlarına göre belirlenmektedir.

Editör: Havva Andırır