2023 KPSS puanı ile yapılacak öğretmen atamasına ilişkin araştırmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kısa süre içerisinde öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan ve branş dağılımı bilgisinin paylaşılması bekleniyor. Peki 2024 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?

2024 MEB Öğretmen Atama Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl 45 bin öğretmen ataması için kontenjan ve branş dağılımı Mart ayı sonunda yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Şubat ayında açıklanacağı duyurulan MEB Öğretmen atama takvimi henüz duyurulmadı. Atama takviminin seçimlerin ardından duyurulması bekleniyor.

Bakan Mahmut Özer Ne Demişti?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı bir açıklamada şunlara yer vermişti:

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız."
"Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur."
"Sayın Cumhurbaşkanı'mız da Hazine ve Maliye Bakanı'mız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten. Ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım."

2024 Öğretmen Ataması Hakkında Bilinenler:

Karacabey'de Batan Kargo Gemisinin Stajyeri Ahmet Atav Son Yolculuğuna Uğurlandı Karacabey'de Batan Kargo Gemisinin Stajyeri Ahmet Atav Son Yolculuğuna Uğurlandı

Atama takvimi seçimlerin ardından duyurulacak.
Atamalar 2023 KPSS puanı ile yapılacak.
Kontenjan ve branş dağılımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek.
Atama takvimi açıklandıktan sonra adaylar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Öğretmen Adayları Neler Yapabilir?

Atama takvimi ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
2023 KPSS puanınızı ve branş sıralamanızı kontrol edebilirsiniz.
Atama kriterlerini ve başvuru şartlarını inceleyebilirsiniz.
Geçmiş yıllarda yapılan atamalara ilişkin kontenjan ve branş dağılımını inceleyerek branşınız için tahmini kontenjanı belirleyebilirsiniz.