Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 KPSS Lisans oturumlarına yönelik detaylar netleşmeye başladı. Adaylar, sınavın saatleri ve süreleri hakkında merakla bilgi araştırıyor.

Başlama Saati ve Süreler

KPSS 2024 Lisans oturumları 14 Temmuz'da başlayacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumları toplam 120 sorudan oluşacak ve adaylara toplamda 130 dakika süre verilecek. Sınavlar saat 10:15'te başlayacak ve 12:25'te sona erecek.

Oturumların Detayları

Genel Yetenek Oturumu: Bu oturumda adaylara 60 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. Genel Yetenek bölümü, adayların matematiksel ve mantıksal yeteneklerini ölçmeyi amaçlıyor.

Genel Kültür Oturumu: Bu bölümde de adaylara yine 60 soru yöneltilerek 75 dakika süre tanınacak. Genel Kültür bölümü ise adayların genel bilgi ve kültürel birikimlerini test etmeyi hedefliyor.

KPSS DHBT SONUÇLARI belli oldu mu, ne zaman belli olacak? 2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sonuçları ve sıralamalar ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS DHBT SONUÇLARI belli oldu mu, ne zaman belli olacak? 2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sonuçları ve sıralamalar ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Eğitim Bilimleri Oturumu

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu ise aynı gün, saat 14:45'te başlayacak ve 100 dakika sürecek. Bu oturum, öğretmen adaylarının pedagojik bilgilerini ve eğitim sistemine dair genel yetkinliklerini değerlendiriyor.

Editör: Havva Andırır