DGS, Yatay Geçiş ve Özel Yetenek Öğrencileri KYK Ek Yurt Başvuruları Nasıl Yapacak? 2024 Yurt Başvuru Süreci DGS, Yatay Geçiş ve Özel Yetenek Öğrencileri KYK Ek Yurt Başvuruları Nasıl Yapacak? 2024 Yurt Başvuru Süreci

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için önemli bir karar alarak ikinci kez il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme hakkı tanıdı. Bakan Yusuf Tekin'in duyurusuna göre, bu yıl içinde gerçekleştirilecek olan yer değiştirme başvuruları için belirlenen tarihler öğretmenler tarafından dikkatle bekleniyor.

Başvurular Ne Zaman?

Öğretmenler için ikinci kez uygulanacak olan il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. İller arası başvurular için son tarih ise 16 Temmuz 2024 olarak belirlendi. İl içi yer değiştirme talepleri ise 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.

Bakan Tekin'in Açıklamaları

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenlerin çalışma ortamlarını düzenlemenin ve eğitimde huzur iklimi oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerle yapılan istişareler sonucunda ikinci kez bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Tekin, atama işlemlerinin belirlenen tarihlerde tamamlanacağını ifade etti.

Editör: Havva Andırır