Uzun süredir kanserle mücadele eden ve bu süreçte Beyaz TV'de Nur Viral ile program yapan Emekli Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören ilahiyatçı Yusuf Kavaklı, Fatih Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Küçükçekmece Tepeüstü Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze Töreni ve Taziyeler

Bir süredir kanser tedavisi gören Yusuf Kavaklı, 78 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından, Kavaklı için Fatih Camisi'nde öğle vaktinde bir tören düzenlendi. Törende, çocukları Yavuz, Selim ve Sinan Kavaklı ile kardeşi Ömer Kavaklı, camide taziyeleri kabul etti. Kavaklı'nın naaşı, törenin ardından Küçükçekmece Tepeüstü Mezarlığı'na defnedildi.

111418

Yusuf Kavaklı Kimdir?

1946 yılında Sivas'ta doğan Yusuf Kavaklı, ilkokulu doğduğu köyde okudu. 1970 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden, 1974 yılında ise İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Çalışma hayatına 24 Ağustos 1966 tarihinde Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Camii'de İmam-Hatip olarak başladı.

Mesleki Kariyeri

1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika'ya din eğitmeni olarak gönderilen Kavaklı, 1987 yılında Türkiye'ye geri döndü ve bir süre Silivri Merkez Vaizi olarak çalıştıktan sonra Küçükçekmece'ye kurucu müftü olarak tayin edildi. Bu görevini 14 yıl boyunca sürdürdü. 2004 yılında İstanbul İl Müftü Yardımcılığına getirilen Kavaklı, 2011 yılında emekli oldu.

Yusuf Kavakli Oldu Mu Ilahiyatci Yusuf Kavakli 17449636 3366 Amp

Televizyon Programları ve Son Dönemleri

Emekliliğinin ardından da aktif olarak çalışmaya devam eden Yusuf Kavaklı, uzun bir süre Beyaz TV ekranlarında Nur Viral ile "Hayatta Her Şey Var" programında seyircilerden gelen dini soruları cevapladı. Yusuf Kavaklı, geniş bilgi birikimi ve samimi anlatımıyla izleyicilerin sevgisini kazandı.

Diyet yapmadan nasılo kilo verilir, herşeyi yiyerek nasıl zayıflanır? İşte zayıflamanın sırları Diyet yapmadan nasılo kilo verilir, herşeyi yiyerek nasıl zayıflanır? İşte zayıflamanın sırları

Yusuf Kavaklı, tedavi gördüğü hastanede kansere yenik düşerek 78 yaşında hayatını kaybetti ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Editör: Mehmet Çetil