Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları beklenenden önce açıklandı ve milyonlarca adayın üniversite tercihleri için heyecanı dorukta. ÖSYM tarafından duyurulan sınav takvimine göre, adaylar tercihlerini yapabilecekleri tarihler netleşti.

Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2024 YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden gerçekleştirileceğini duyurdu. Tercih yapacak adaylar için hazırlanan YKS tercih kılavuzu da yayımlandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Nasıl Yapılır?

YKS tercihleri, adayların mezun oldukları lisans programlarına ve sınav sonuçlarına göre yapılıyor. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştiriliyor ve adaylar tercih ettikleri programlara puanlarına göre sıralama yapıyorlar.

Detaylar ve Önemli Tarihler

Adayların dikkat etmesi gereken en önemli tarihler arasında tercihlerin başlama ve bitiş tarihleri bulunuyor. Tercihler, 25 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 2 Ağustos Salı günü saat 23:59'a kadar devam edecek. Bu süre içinde adaylar, tercihlerini dikkatlice yaparak üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşacaklar.

Editör: Havva Andırır